ЗСУ розширили плацдарм в Кринках на Херсонщині

В Кринках на лівому березі Херсонщини Сили оборони змогли розширити плацдарм попри те, що ворог сконцентрував там близько 130 тисяч особового складу

ЗСУ розширили плацдарм в Кринках на Херсонщині
ЗСУ розширили плацдарм в Кринках на Херсонщині

Про це розповів у своєму телеграм-каналі оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

«Понад рік тому на лівому березі розпочався процес розширення плацдарму Сил оборони України по ряду локацій. Зараз російські окупаційні війська сконцентрували на цьому напрямку виключно підрозділи, які звикли вистрибувати з транспорту, що рухається в повітряному просторі з вигуком „Гойда!“, а саме 337 і 338 ДШП 104 ДШД повітряно-десантний військ. Схоже, так само як з Іванівським під Бахмутом, десантура намагається перетягнути на себе головну роль у вирішенні проблематики лівобережного села, щоб показати наскільки хороші безкрилі „летуни“ поза загальним командуванням», — зазначив експерт.

Він додав, що лівобережна Херсонщина — це зона відповідальності найчисленнішої групи військ ЗС рф у зоні бойових дій — «Дніпро».

На сьогодні ворог сконцентрував тут:

  • 130 тисяч особового складу;
  • близько 700 танків;
  • близько 2000 ББМ
  • близько 1100 ствольної артилерії;
  • 250 РСЗВ.

Олександр Коваленко наголосив, що ЗС рф таким потенціалом не змогли взяти під свій контроль Кринки, а минулого місяця Сили оборони не тільки змогли утримати плацдарм, а й розширити його.

«Наприклад, у середині лютого СОУ розширили плацдарм від приватної забудови, до музею Остапа Вишні. До кінця березня, титанічними зусиллями в максимально несприятливих умовах, наші підрозділи вийшли на захід від музею до теплиць. Плацдарм розширюється. Якими силами і якою ціною? У свободи ціни немає, є лише пам'ять та пошана тим, хто її заплатив. На століття», — зазначив Олександр Коваленко.