Влада торгує національними інтересами на користь ворогові — офіцер ЗСУ

У влади є прибутковий бізнес — торгівля національними інтересами на користь ворогові.

Сергій Горбаченко
Сергій Горбаченко

Про це під час ефіру заявив офіцер ЗСУ Сергій Горбаченко.

«Зараз у тих, хто у владі є дуже прибутковий бізнес — торгівля національними інтересами на користь ворогу. Влада розділили суспільство. Крім того, вони роблять все, щоб здати якомога більше національних інтересів і для цього розтягують війну у часі. В будь-якій країни громадянин стає на захист прав, які йому гарантує держава. А де ж ті 600 тисяч учасників бойових дій? Поліцейські, прокурори, тощо. Вони користувалися всіма привілеями від держави, але щось на захист не стали», — каже С. Горбаченко.

За його словами, закон про мобілізацію у військових викликає обурення. Адже він не вирішує проблем.

" Головна проблема в тому, люди на передку бачать все це свавілля і все по сарафанному радіо передають у тил. А в тилу розуміють, що свідомо підривають мотивацію добровольців стати на захист країни. І це робиться свідомо, щоб потім злити інтереси країни, сказавши, що немає кому воювати", — підкреслює С. Горбаченко.

Своєю чергою за словами військового ЗСУ Юрія Лунько — закон про мобілізацію це примус.

Хоча з вільними людьми домовляються, а не примушують.

«Влада почала йти шляхом росіян. Так також примушують виконувати вимоги держави, яка не дбає про своє суспільство. Те, саме і в нашому суспільстві. Влада перестала його чути, а почала застосовувати методи примусу. Нам кажуть, що ми захищаємо свободу. Однак бути рабом — це не свобода. А якби влада виконувала свої обіцянки, які вона давала на початку війни, то не відбувся би розкол між владою та суспільством. А замість того, щоб виправляти помилки влада включила репресивний механізм копіюючи його з російського. Тому ми поступово з демократії сповзаємо в сторону автократії. Військові не можуть отримати пільги та статуси, на які мають право за законом. А коли люди постійно відчувають себе ошуканками з боку держави та можновладців, то як можна мати бажання захищати державу?», — резюмує Юрій Лунько.