Законопроєкт № 11079−1: ТОП- корупціонерів будуть випускати з в’язниці для захисту країни?

Не варто забувати, що ТОП- корупціонери мають зв’язки та певну кругову поруку. Тому наразі ця стаття з законопроєкту може трактуватися неоднозначно.

ТОП- корупціонери мають або сидіти за гратами, або нищити ворога дронами під наглядом
ТОП- корупціонери мають або сидіти за гратами, або нищити ворога дронами під наглядом

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Для того, щоб українців не пошили в ідіоти, має бути виписана процедура, що після звільнення з в’язниці, корупціонери нікуди не подінуться, а підуть на нуль. Однак, якщо це не можливо зробити, тоді цю статтю треба прибрати. Адже не варто забувати, що ТОП- корупціонери мають зв’язки та певну кругову поруку. Наразі ця стаття з законопроєкту може трактуватися неоднозначно. Тому, якщо немає прописаної процедури, цю статтю про так звану мобілізацію ТОП- корупціонерів, треба прибрати», — каже правозахисник.

За його словами, в процедурі треба прописати, що після виходу з в’язниці корупціонери не мають права виїжджати за кордон, а мають у супроводі їхати на фронт.

«Тобто треба прописати, хто буде контролювати корупціонерів після виходу з тюрми, у які частини їх направлять та хто буде за всім цим слідкувати. Якщо ж буде одна стаття про звільнення ТОП-корупціонерів з вʼязниці начебто в обмін на їхню військову службу, і нічого з вище зазначеного не буде, її треба прибирати», — підкреслює правозахисник.

За його словами, ТОП-коруціонери можуть пройти курси дронщіків і під наглядом на передовій, нищити ворога.

«Якщо у нас буде мільйон дронів, як про це кажуть перші особи в державі, то треба шукати людей, які ними будуть керувати. Тож до лав дронщіков можуть стати корупціонери, які будуть долучатися до цієї програми. На жаль, перші два роки повномасштабного вторгнення ніхто не жалів людей. Тому у нас зараз нестача кваліфікованих кадрів на фронті. Людей треба зберігати і тому треба воювати технологіями. Якщо корупціонери шкодили та руйнували державу своїми корупційними діями, то тепер вони мають допомогти державі. А просто так приймати закон, який не буде працювати не потрібно. Всі розуміють, що в такому випадку ТОП-корупціонери просто будуть тікати», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що Рада збирається остаточно проголосувати звільнення ТОП- корупціонерів з вʼязниці начебто в обмін на їхню військову службу. Тобто за законопроєкт № 11079−1. У першому читанні Рада проголосувала його кілька тижнів тому, і тоді всі нардепи казали, що зі звільненням ТОП-корупціонерів вийшло випадково і до другого читання це положення приберуть.