Війська рф увійшли на базу американських військових у Нігері: політолог розповів, що це означає

Американці залишили бази після переговорів між США та теперішнім урядом Нігеру, щодо виводу американських військовослужбовців.

Війська рф увійшли на базу американських військових у Нігері
Війська рф увійшли на базу американських військових у Нігері

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Американці виводять своїх військових, тому звільнилася база. Однак російська пропаганда подає це як відступ США. Насправді американці залишили бази після переговорів між США та теперішнім урядом Нігеру, щодо виводу американських військовослужбовців з Нігеру. Останні тижні переговори були дуже в активній фазі. Тому нічого екстраординарного не трапилося. Просто американці, як і французи залишили бази. А представники російських військових компаній зайшли на територію баз після перевороту в Нігері. Однак росіяни це подають, як перемогу», — каже експерт.

За його словами, питання не слабкості США, а тактичний хід.

«Якби американці не погодилися, то незначна кількість їх військовослужбовців, могла бути заблокована. Якби базу захопили, то це б була резонансна подія», — підкреслює експерт.

За його словами, поки стратегічно важливих конфліктів у світі не передбачається.

«Те, що тліє десятиліттями, буде тліти й надалі. Тому якщо говорити про ймовірність стратегічних конфліктів, які мають значний вплив на світову ситуацію, то це Іран. Однак США поки не налаштовані відкривати другий фронт протистоянь. Однак поки немає передумов для повномасштабного зіткнення Ірану і коаліції Ізраїлю та західних держав. Це означає, що конфлікти будуть тліти у фоновому режимі. Особливо це стосується Африки, як не має стратегічного впливу на політику та економіку», — резюмує Воля.

Нагадаємо, що російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська.