Шольц та Макрон проведуть таємну зустріч, бо Китай хоче відірвати Німеччину від ЄС- політолог

Президент Франції Е. Макрон намагається відірвати Німеччину від Китаю. Саме тому він проведе таємну зустріч з канцлером О. Шольцом.

Шольц та Макрон
Шольц та Макрон

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Китай, рф та Німеччина створили антиамериканську вісь. Однак США її розбили. В цьому допомогла Україна. Зараз стоїть питання про те, що Китай хоче відірвати Німеччину від Франції та Британії. Тому зустріч Шольца та Макрона повинна дати відповідь, вони разом чи ні. Або ж тоді Німеччина буде Китай. Шольца та Макрона цікавить їх економічне майбутнє. А також роль Китая у Європі та роль Німеччини в Європі. Тому Макрон сильно переймається. Він не хоче залишитися наодинці, якщо Берлін знайде спільну мову з Пекіном. А якщо Німеччина знайде спільну мову з КНР в економічній площині, то вона знайде її і в політичній. А це буде не на користь Україні. Адже Макрон та Шольц в першу чергу думають, що відбувається в Україні», — каже В. Небоженко.

На його думку, Німеччина має щось пообіцяти Франції, а Е. Макрон має з цим погодитися. Якщо ж вони ні до чого не домовляться, то германо-китайські стосунки будуть розвиватися, незалежно від Франції та іншої Європи.

" Нам би цього не хотілося. Адже Китай підтримує рф. І якщо Берлін знайде спільну мову з Пекіном, а не з Лондоном та Парижем, Україна буде дуже складно. Хоча Німеччина буде казати про дружбу та співпрацю з Україною, а сама буде співпрацювати з Китаєм. Це задовольняє росію. Адже 30 років будувався міст — Німеччина, рф та Китай. Однак США його розбила завдяки Україні. Якщо поглянути на карту, то Україна заважає створити цей міст. На жаль відносити, які тривали 30 років, просто так не зникають. Тому Китай досі шукає контакти, як співпрацювати з Німеччиною, А це дуже лякає Францію. Тому під час зустрічі Макрон та Шольц перевірять вони разом чи окремо", — підкреслює В. Небоженко.

Також він зазначив, що Китай постійно наголошує Франції та Німеччині, що у разі перемоги на президентських виборах Дональда Трампа, США їх просто кинуть, бо не захочуть підтримувати оборону ЄС.

«А в такому випадку їм треба буде співпрацювати з Китаєм. Цей страх засів в урядах ЄС та європейських олігархів. Вони не знають, як бути. Відриватися від США не можна, а зближуватися з Китаєм також не можна. І розірвати стосунки з Пекіном також не можна, бо вони дуже міцні. Зокрема, в економіці — понад 60 млрд доларів за рік між Німеччиною та Китаєм. А це не подобається США. Нам також це не підходить. Тому стає зрозуміло, чому у Берліні досі не дають Україні ракети Taurus», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон проведуть «таємну вечерю» в Парижі. Зустріч відбудеться за кілька днів до приїзду до Франції глави Китаю Сі Цзіньпіна.