Миру не буде — політолог про підсумки пермовин пітуна та Сі Цзіньпіна

Китай не проти того, щоб росія залишилася на окупованих територіях України, тому миру на умовах рф не буде.

політолог про підсумки пермовин пітуна та Сі Цзіньпіна
політолог про підсумки пермовин пітуна та Сі Цзіньпіна

Про це в коментарі заявив політолог Віктор Небоженко.

«Річ у тому, що не може буде укладено мирної угоди, бо рф не хоче піти з окупованих територій. А саме в цьому Китай підтримує росію. Тому не можна погоджуватися на перемир’я, в якому немає повернення української території. А Китай не проти того, щоб росія залишилася на окупованих територіях України», — каже С. Небоженко.

За його словами, не варто очікувати від Китаю, що він змінить свою думку після так званого саміту мира у Швейцарії.

«Туди приїдуть проамериканські та проєвропейські політики. Там не буде прокитайський чи проросійських політиків. Тому не варто очікувати боротьби думок. Тому не варто очікувати, що після саміту почнеться перемир’я. Все упирається в позиції рф. Яка каже, скільки територій заберемо, стільки будуть наші. А Китай це підтримує. Тож що це за мир. А схилити КНР на бік України не вдасться, бо Китай вважає себе рівним США і тому не реагує на слова. Як можна вмовити країну стати на наш бік, яка вважає себе центром світу. Це не вдасться зробити ні шантажем, ні підкупом. Тим паче, що Сі Цзіньпін побував у Європі та не знайшов спільної мови ні з Німеччиною, ні з Францією. Тому війна в Україні буде продовжуватися. А всі розмови про ядерні удари чи обвал фронту — пропагандистські війни. Адже фронт настільки розтягнутий, що рф не зможе наступати по всім напрямкам, як в 2022 році. Війна буде продовжуватися, але казати про успіхи рф чи України не фронті не доведеться. Поки не уявляю, як путін виведе війська з окупованих територій. Тоді йому доведеться кудись тікати. Тому вся ця ситуація буде тягнутися до осені. Далі все може змінитися. Не виключаю, що це буде пов’язано з приходом до влади Дональда Трампа. Однак поки це важко прогнозувати. До речі, міністр оборони, якого призначив путін є прихильником перемир'я», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що президент країни-агресора володимир путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін підписали спільну заяву про «поглиблення відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії», повідомляють ЗМІ.