Щодо державного ринкового нагляду

У листопаді 2016 року Комісія з питань науки та ІТ звернулася до Президента України, КМУ та НКРЗІ щодо виключення НКРЗІ з переліку органів ринкового нагляду.

Щодо державного ринкового нагляду

Посилання на Лист:

http://cst.org.ua/docs/11/out/runkovuy/09.11.161.jpg

http://cst.org.ua/docs/11/out/runkovuy/09.11.162.jpg

http://cst.org.ua/docs/11/out/runkovuy/09.11.163.jpg

Позиція Комісії ґрунтувалася на вимогах Конституції України, правової позиції Конституційного Суду України, Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» тощо.

На виконання резолюції першого віце-прем'єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі України, Мінекономрозвитку надав Комісії інформацію про те, що для уникнення існуючої невідповідності законодавству переліку органів державного ринкового нагляду та розподілу сфер їх відповідальності, Мінекономрозвитку підготував проект постанови КМУ. Проектом постанови НКРЗІ виключено з переліку органів державного ринкового нагляду.

Одночасно Комісію було поінформовано про те, що у ВРУ зареєстрованопроект Закону від 24.11.2016 № 5450, а також про забезпечення підписання Угоди АСАА, що надасть можливість забезпечити вільний доступ окремих видів промислової продукції на ринку сторін на основі взаємного визнання сертифікатів відповідності на цю продукцію.