Звернення екс-комбата «АЙДАРУ» Євгена Пташніка (позивний Холод) до громадян України та побратимів

Звернення екс-комбата «АЙДАРУ» Євгена Пташніка (позивний Холод) до громадян України та побратимів

Екс-командрир батальйону «Айдар» Євген Пташнік закликає українців залишити дивани, вийти на Майдан і стати відповідальними за країну і своє життя. Про це він розповів у коментарі i.ua.tv.

«Сюди вийшли люди, аби досягти того, що не відбулося після Майдану. Мене найбільше розчаровує, коли громадяни сидять на дивані і розповідають, як було б добре, якби хтось змінив за них життя. Але ніхто з цих людей нічого не робить. Я зараз звертаюся до патріотів, які воювали за державу. Хочу щоб вони не сиділи на диванах, а зібрали ноги під мишки і приїхали сюди. Не подобається Саакашвілі, Тимошенко, або Наливайченко? У вас є якісь свої вимоги? Приїздіть сюди та скажіть. Ми просто можемо втрати державу», — констатував він.

На думку Євгена Пташніка в Україна зараз повертаються до часів Януковича.

«Непомітно, потроху, крок за кроком ми знову опиняємося в 2012 — 2013 роках. Подивіться, скільки тут знаходиться поліції? Так, вона не така, як за часів Януковича: не озлоблена, не воровита. Але ці поліцейські, замість того, щоб затримувати злочинців і вести розслідування, знаходяться у Києві і захищають можновладці. Останні бачать, що їх захищають браві хлопці, робота яких оплачується з нашого рахунку, і продовжують красти», — зазначив він.

Колишній командир «Айдару» бачить панацею від нечесних суддів та поліцейських у зміні системи.

«Зробіть децентралізацію. Тоді буде матимете своїх справедливих суддів. Ви їх зможете, як призначити так і прибрати. Суддя не виконуватиме злочинні накази можновладців, бо у будь-який може злетіти зі своєї посади і сісти за ґрати. Після змінити системи поліцейські працюватимуть не на міністра внутрішніх справ, а на громаду через закони», — звернувся до українців Євген Пташнік.

Також він попросив політиків не виводити на мітинги заробітчан.

«Не буду називати їх партії, але панове, не приводьте сюди своїх людей за гроші. Тут зібрались патріоти, яким гроші не потрібні, їм потрібна нормальна справедлива країна», — констатував колишній командир «Айдару».