Звернення до суспільства

На передодні запланованого мітингу який відбувся 17 жовтня 2017 року, фахівцями Національної Асамблеї України був розроблений проект закону «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи заарештування народних депутатів України».

Звернення до суспільства

Цей законопроект дозволяє народним обранцям виконати свою передвиборчу обіцянку і на протязі 3 днів внести та проголосувати Закон України якій зніме з усіх народних депутатів недоторканність без порушення частини другої статті 157 Конституції України в умовах воєнного стану.

18 жовтня 2017 року цей проект закону був переданий представниками Національної Асамблеї України народним депутатам Єгору Соболеву та Семену Семенченко.

На думку судді Конституційного Суду України у відставці Віктора Шишкіна:

«Депутати спекулюють і обманюють народ. У них є можливість сьогодні зняти недоторканність. Одне з гасел протестних акцій — зняття депутатської недоторканності. Існує два шляхи його реалізації: зі зміною до Конституції і без. Під час умов воєнного стану змінювати Конституцію неможна, це порушує частину другу статті 157.

Ми виконали частину роботи за депутатів. Громадянське суспільство передало їм законопроект, хоча працювати за них не зобов’язане. Він допоможе Без порушення Конституції зняти депутатську недоторканність.

Рекомендовані публікації