Сергій Доротич: замах на Мосійчука може бути вигідний владі

В країні навмисне нагнітається ситуація. Це пов’язано з бажанням вищого керівництва обмежити права і свободи громадян, а фактично — запровадити диктатуру.

Сергій Доротич: замах на Мосійчука може бути вигідний владі

Замах на нардепа Ігоря Мосійчука відбувся з метою створення в суспільстві ілюзії про небезпеку в державі. Якщо громадяни вимагатимуть «сильної руки», влада скористається цими настроями і зможе запровадити диктатуру. Такої думки дотримується голова всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємців» Сергій Доротич.

Як повідомляє «Еспресо ТV», вчора, 25 жовтня, у Києві на вулиці Адама Міцкевича стався вибух. Біля 5-поверхового житлового будинку, намагалися підірвати народного депутата Ігоря Мосійчука. За попередніми даними, зі слів свідків вибухнув мопед/скутер або ж якийсь вибуховий пристрій поблизу нього.

«У мене є своя оцінка, відмінна від більшості коментарів, які спостерігаються в Інтернеті, — говорить Сергій Доротич. — Я вважаю, що в країні навмисне нагнітається ситуація. Це пов’язано з бажанням вищого керівництва обмежити права і свободи громадян, а фактично — запровадити диктатуру. Останнім часом багато активістів закликають призупинити вакханалію, яка відбувається у суспільстві. Вони очікують так званої жорсткої руки, здатної навести лад у державі: подолати корупцію і зробити життя безпечним. Однак замах на Мосійчука — це лише один з елементів гри зі створення ілюзії загальної небезпеки», — констатував голова всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємців».

З точки зору Сергія Доротича, українські можновладці бажають запровадити диктатуру, щоб позбутися активних громадян, які заважають їм розкрадати бюджетні кошти.

«Тим, хто при владі зараз вигідний хаос. Їм докучають майдани та вимоги активістів, їх звернення до громадян через мас-медіа з приводу корупційних дій чиновників і урядовців. Саме тому можновладці хочуть обмежити громадську активність, аби люди не змогли виступати, бо гроші люблять тишу.

Я вважаю, що наші можновладці менше дбають про Україну, ніж про власне збагачення. Незадоволення населення їм заважає і створює несприятливі умови для цього. А ось диктатура дасть змогу сьогоднішній владі безперешкодно провадити корупційні діяння з розкрадання державного бюджету", — пояснив він.

На думку голови «Союзу підприємців», вибух на вулиці Адама Міцкевича — результат незадовільної роботи правоохоронних органів.

«Цей випадок — яскрава ілюстрація того, що вони погано виконують свої функції по забезпеченню порядку і безпеки населення. Правоохоронці, фактично, не контролюють ситуацію. Але у мене складається враження, ніби вони і не хочуть вживати заходів, бо у влади є бажання дестабілізувати ситуацію і на її фоні запровадити жорстке управління державою», — зазначив Сергій Доротич.