Щодо подання до 30 січня 2017 року звітності про якість телекомунікаційних послуг

24 січня 2017 року на сайті НКРЗІ розміщено повідомлення щодо подання до 30 січня 2017 року звітності про якість телекомунікаційних послуг.

Щодо подання до 30 січня 2017 року звітності про якість телекомунікаційних послуг

У повідомленні НКРЗІ нагадує про обов’язки операторів щодо своєчасного надання до НКРЗІ звітів та інформації в обсягах, порядку і строки, визначених законодавством, зокрема:

Положенням про якість телекомунікаційних послуг, та рішенням НКРЗІ № 694 від 29.12.2015.

Зі слів експерта з питань телекомунікацій Гусєва О. Ю., питання якості телекомунікаційних послуг тривалий час обговорюється в експертному колі спільно з представниками НКРЗІ та Держспецзв’язку, проте законодавча база питання залишається застарілою.

З року в рік держава не знаходить кошти на переклад, адаптацію та впровадження стандартів ЄС, а рекомендації Директив 2002/19/ЄС — 2002/22 Європейського парламенту та Ради, а також змін до них, розглядаються регулятором більше як механізм тиску на операторів.

Так, наприклад згідно з рекомендаціями Директив звітуванню підлягають послуги, віднесені до переліку універсальних, обов’язки звітування мають бути пропорційними, об’єктивно обґрунтованими та обмеженими необхідною мірою. Оператори мають право знати мету, з якою надана ними інформація буде використана.

Що відбувається у нас. Послуги із доступу до Інтернету не є універсальними, для чого НКРЗІ збирає звіти про її якість достеменно не відомо, яким чином буде перевірятися надана інформацію в умовах чергового мораторію на перевірки — загадка, кому і на яких підставах інформація про різних операторів буде передана також не має відповіді.

Здається оператори даремно гаяли час на створення звітів. Ця «мильна бульбашка» не піде на користь розвитку ринку в умовах не бажання можновладців впроваджувати передовий досвід провідних країн.

Але ж, скоріше за все, відповідь все такі є.

Зверніть увагу: " НКРЗІ наголошує, що за ненадання звітності у визначені терміни оператори телекомунікацій будуть нести відповідальність згідно з вимогами чинного законодавства України".

Ось така звітність про якість.

Відгуки про звітність також читайте на: http://internetua.com/nkrsi--bolshe-otcsetov---vajnih-i-puhlyh