У Дніпрі на Алеї Героїв з’явилися плакати з загиблими майданівцями

Замість старих, вицвілих фотографій з’явилося 4 нових плакати з портретами Небесної сотні.

У Дніпрі на Алеї Героїв з’явилися плакати з загиблими майданівцями

Сьогодні, 23 листопада у Дніпрі волонтери оновили Алею Героїв біля будівлі облдержадміністрації. Замість старих, вицвілих фотографій з’явилося 4 нових плакати з портретами загиблих на Майдані. На них світлини Героїв Небесної сотні розмістили на фоні неба та білих хмар. Оновлення Алеї пам’яті у Дніпрі — спільна ідея волонтерів Штабу національного захисту Дніпропетровщини, громадської організації «Родинне коло загиблих Героїв» та обласної влади.

Світлини бійців Небесної сотні збирала волонтерка Штабу національного захисту Дніпропетровщини Наталія Горошко.

«Коли я шукала фотографії в Інтернеті, з’ясувалося, що багато людей померли вже після закінчення Майдану. Є данні про активістів, які вважаються зниклими без вісті. Тому остаточна кількість полеглих майданівців досі не відома», — розповіла вона.

На жаль, в Інтернеті можна знайти фотографії не всіх загиблих. Якщо світлину Героя відшукати не вдалося, її заміняли свічкою.

У майбутньому волонтери планують розмістити ще п’ять плакатів з портретами та два банери, присвячені подіям революції Гідності та розстрілам на Майдані. На Алеї пам’яті у Дніпрі є плакати з фотографіями не тільки бійців Небесної сотні, але й наших загиблих захисників з Небесної Гвардії. Їх волонтери почали вішати ще в березні 2017 року.