Експерт: нова голова ВСУ зможе слугувати громадському середовищу допомогою і опорою

Валентина Данішевська підтримує оскарження дій влади у судах у швидкому темпі.

Експерт: нова голова ВСУ зможе слугувати громадському середовищу допомогою і опорою

Голова всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємців» Сергій Доротич підтримує обрання Валентини Данішевської на посаду голови Верховного Суду України. За його словами, вона достойно проявила себе під час роботи у громадській раді при державній регуляторній служби України. Там вона очолювала комітет регуляторної політики.

Варто зазначити, що експерт бере участь в діяльності чотирьох громадських рад: при міністерстві економічного розвитку, при міністерстві фінансів, при державній регуляторній службі України та при державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 грудня Новий Верховний Суд обрав своєю керівницею Валентину Данішевську. Її кандидатуру на пленумі підтримали 67 з 111 суддів. Данішевська обрана головою суду строком на 4 роки. Вона також працює суддею Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

«Ми дуже раді, що Верховний Суд України обрав своєю керівницею пані Валентину Данішевську, — говорить Сергій Доротич. — На мою думку, їй вдасться подолати проблеми, які накопичилися у судовій гілці влади. Наша організація зіткалися з вкрай незадовільною роботою служителів Феміди. Вона позивається до суду щодо діяльності міністерства економіки. Однак розгляд справи переносяться на дуже довгий період. Саме тому, ми збираємося звертатися до Верховного Суду, щоб цю практику унеможливити.

Валентина Данішевська підтримує адміністративне оскарження дій влади у швидкому темпі. Бо, якщо пряма норма законодавства порушується, то призначати розгляд справи в суді через пів року, а той більше, м’яко кажучи, нелогічно. Данішевська не раз виступала з приводу подібних зловживань як активістка і правозахисниця. Думаю, тепер на цій посаді вона зможе слугувати громадському середовищу допомогою і опорою", — зазначив голова всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємців».

Ірина Сатарова