Так чий Ви Президент, пане Порошенко?

Неймовірно тяжкі втрати понесла Україна, втративши своїх синів під час бою та обстрілів 29 січня у районі Авдіївки Донецької області. Тоді загинуло 5 українських військовослужбовців, 12 були поранені, а з ранку 30 січня ще 2 військових були вбиті, а 5 — поранені.

Так чий Ви Президент, пане Порошенко?

Світла пам’ять капітану Кизило Андрію Олександровичу (02.05.1993р.н.), молодшому сержанту Бальченку Володимиру Івановичу (04.01.1992р.н), солдату Оверченку Дмитру Олександровичу (24.01.1989р.н.), сержанту Крижанському Володимиру Олексійовичу (24.03.1982р.н.) та інших хлопців, імена яких ще невідомі.

Дивлячись на обличчя цих хлопців стискається серце, а на очах з’являються сльози. Так, я розумію що у нас на сході країни йде війна і втрати серед військових нам не оминути, але чому наша влада не звертає увагу на ці події. Невже наші можновладці дійшли до того стану, коли вираз «смерть людини — трагедія, смерть мільйонів — статистика» для них став звичайною буденністю. Можливо, ставлення до людини доведена до такого рівня, що її насильницька смерть взагалі не сприймається як щось особливе.

Таке враження, що перед кожним офіційним візитом до лідерів впливових держав у нас в країні навмисно загострюється ситуація для того, щоб наш Президент мав змогу розповідати зарубіжним політикам про варварське ставлення з боку Росії та «вибивати» з них гроші на боротьбу із окупантами.

Водночас, від самого початку бойових дій на сході, за словами віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд, наша влада жодного дня не припиняла торгувати, постачати запчастини до військової техніки, енергоресурси та будматеріали в окуповані території. Отже, війно-війною, а торгівля набивала кишені ділкам по обидва боки протистояння.

30 січня, коли українці були в скорботі за загиблими в Авдіївці воїнами, на своїй сторінці у Facebook Президент Порошенко радісно посміхався та фотографувався з українськими студентами, які навчаюся у Німеччині. Цікаво було б дізнатися, що вони відповіли б йому на запитання: «Чи хочуть вони після закінчення навчання повернутися до України, і чому НІ?». Цікаво що останнім часом Порошенко якось уникає зустрічей з власним народом, що воліє спілкуватися з його представниками здебільшого за кордоном?

Дивлячись на це все хочеться запитати: пане Петро Порошенко, чий Ви насправді Президент? Тих, хто ховає свої неправедні статки в офшорах, вперто називає війну АТО й безсовісно заробляє гроші на крові патріотів, чи Ви все-таки Президент всієї країни, готовий жертвувати всім, у тому числі й своїми статками для перемоги у війні та побудові справді демократичної, справедливої держави? Відповідь бажано надати конкретними справами, а не черговими обіцянками та маренням про різні «безвізи». У іншому випадку, може, краще по-хорошому піти, щоб хоч якось, нехай і дещо кособоко, увійти в історію, а не вляпатися в неї?

Андрій Давидов, Громадський активіст.