Звіт засідання НКРЗІ

За основу проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку» та встановлено строк до 03 березня 2017 року, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження та пропозиції.

31 січня 2017 року відбулося чергове засідання НКРЗІ, на якому розглянуто низку питань:

Так, прийнято за основу проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку» та встановлено строк до 03 березня 2017 року, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження та пропозиції.

Зі слів представників НКРЗІ, затвердження нової редакції проекту Порядку дозволить:

  • підвищити продуктивність праці робітників під час обробки письмової кореспонденції, оплаченої марками;
  • здійснювати економію витрат на виготовлення стандартних поштових марок за рахунок зменшення їх кількості;
  • підвищити контроль за повнотою оплати письмової кореспонденції;
  • підвищити інформативність стандартних поштових марок (інформація на марці містить вагу та клас відправлення);
  • змінити алгоритм розрахунку тарифу на пересилання посилок, що в сукупності вплине на підвищення рівня заробітної плати працівників та збільшить надходження до Державного бюджету України за рахунок отримання додаткових доходів.

Іншим рішенням НКРЗІ доповнила Перелік акредитованих в установленому порядку органів, уповноважених на проведення діяльності з підтвердження (оцінювання) відповідності РЕЗ та ВП, новими органами, що здійснюють оцінку відповідності вимогам підпункту 3 пункту 9 Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2009 № 679:

• призначеним органом з оцінки відповідності «УкрСЕРТзв'язок» державного підприємства «Одеський науково-дослідний інститут зв’язку» (далі — ООВ «УкрСЕРТзв'язок»);

• випробувальною лабораторією державного підприємства «Одеський науково-дослідний інститут зв’язку», що діє як випробувальна лабораторія ООВ «УкрСЕРТзв'язок»;

• випробувальною лабораторією ТОВ «Випробувальний центр «Омега», що діє як випробувальна лабораторія призначеного органу з оцінки відповідності ТОВ «Випробувальний центр «Омега».

В рамках підготовки до проведення у 2017 році заходів пісенного конкурсу «Євробачення», прийнято рішення про подання до Адміністрації Держспецзвязку пропозиції щодо внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України.

Дані зміни прийнято задля спрощення видачі документів іноземним користувачам РЧР, які забезпечуватимуть висвітлення заходів.

Чи встигне КМУ внести зміни до початку «Євробачення» не відомо.

Також НКРЗІ погоджено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року» без зауважень.

-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ
-
Звіт засідання НКРЗІ