Нові пригоди Кая і Герди

У Мистецько-концертному центрі імені Івана Козловського Національної оперети України дбають не лише про дорослого, але й маленького глядача.

Нові пригоди Кая і Герди

Адже від того, що прищепимо діткам сьогодні, залежить, які будуть мистецькі уподобання українців через 20 років. Останньою на сьогодні такою роботою стала вистава-шоу «Снігова королева», яку поставила режисер Центру Тетяна Зозуля за відомою казкою Г. Х. Андерсена.

Ця поставка вкотре засвідчила, що справжні літературні твори ніколи не старіють, а порушені в них теми продовжують хвилювати людей через сто, двісті і більше років. За допомогою режисерської фантазії події відомої казки переносяться у ХХІ сторіччя до столиці України. Та й дітей тепер вже звати на Кай і Герда, а Галя і Кирило. Проте від цього історія не стає менш цікавою, а можливо ще зрозумілішою маленьким глядачам, адже їм здається, що пригоди героїв твору відбуваються десь поруч.

Здавалося, що нового може статися з персонажами давньої казки? Про це розповідає Ворона Клара, яка живе в Києві на Лаврській дзвіниці. А мова йде про найкращі досконалі розваги і світи, які ніколи не замінять справжнього життя, оскільки вони холодні, вигадані і не мають почуттів. Бо щиро полюбити, допомогти і визволити, долаючи всі незгоди, здатне тільки справжнє живе серце друга. Як виявляється, щира дружба може бути ціннішою від дорогих смартфонів та ноутбуків і, навіть, шикарних авто.

Серед акторів особливо запам’ятовується Людмила Івахіна, яка виконує ролі Ворони Клари і Бабусі. Поєднання шарму і гумору справляють незабутнє враження. А лауреат міжнародних конкурсів, солістка Національної оперети України Тетяна Дідух, яка грає Снігову Королеву, Холодну Леді і Білу Чаклунку доводить, що зло може бути у дуже красивій обгортці і його доволі важко відрізнити від добра. Однак, цікавий режисерський хід, наприкінці вистави вона визнає свої помилки і починає жити по новому. (Було б добре, якби саме так траплялося у реальному житті).

Щирістю і дитячою безпосередністю запам’ятовується учениця студії Театру танцю «ADAGIO», яка створює образ Троянди. Як виявляється, для того аби перемогло добро інколи потрібно багато років. Напевне щоб довести цю думку Кай і Герда показані спочатку дітьми, а потім дорослими людьми.

Гармонійно доповнюють виставу артисти Театру танцю «ADAGIO» Ганни Лащенко (крижинки, діти на ковзанах, фрейліни) і Зразкового театру-студії мюзиклу «ОКей!» Оксани Ковальової (розбійники). Зрозуміти почуття героїв допомагає чарівна музика Петра Чайковського, Йоганна Штрауса та інших знаних композиторів, а про стару казку «Снігова королева» нагадують уривки з мультиплікаційного фільму.

Напевне такі вистави роблять світ трохи добрішими. А діткам вони створюють святковий настрій.

Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди
Нові пригоди Кая і Герди