Нарада в НКРЗІ від 11 січня 2018 року

11 січня 2018 року в НКРЗІ відбулася нарада з обговорення проекту Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку, підготовлену за підсумками громадського обговорення.

Учасники заходу підвели підсумки громадського обговорення проекту цієї Методики.

Незважаючи на наполягання громадськості низка пропозицій та зауважень не врахована розробниками проекту, зокрема щодо виключення питань запровадження (рекомендації запровадження) роздільного обліку, передбачені пунктом 6 розділу ІІ проекту Методики.

На думку представників громадськості, НКРЗІ вкотре перевищила повноваження, встановлені Конституцією України та Законом «Про телекомунікації», запропонувавши такі рекомендації, та має наметі втручання в господарську діяльність, що не відповідає вимогам статей 15 та 17 Закону України «Про захист економічної конкуренції», статей 11 та 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» та статей 6, 19, 380 Господарського Кодексу України.

При цьому пропозиція щодо направлення проекту Методики на погодження до Міністерства фінансів, яке відповідає за регулювання питань методології бухгалтерського обліку та затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, розробниками проекту Методики категорично відхиляються.

НКРЗІ у найближчий час планує винести проект Методики на засідання НКРЗІ для схвалення та відправки до заінтересованих органів на погодження.

Зауваження та пропозиції, що направлялися в рамках обговорення проекту Методики.