Повернення до рідного дому

У Музеї Гетьманства працює виставка молодої художниці Анастасії Денисовець (Гонтар) «Дім».

Повернення до рідного дому

У Музеї Гетьманства працює виставка молодої художниці Анастасії Денисовець (Гонтар) «Дім».

Майбутня майстриня пензля народилася в Києві у багатодітній творчій родині. Батько художниці Іван Гонтар спробував себе в різних видах діяльності.

Це і гончарна справа, і мультиплікація, і художнє оформлення приміщень дитячих садків. А основні сфери — художник по дереву і столяр-різьбяр. Саме батько прищепив Насті любов до малювання.

«Я пам’ятаю, як кожного ранку ще потемному батько йшов на роботу, а мені давав завдання, щоб перемальовувала невеличкі ілюстрації з дитячих книжечок. І щоб більше мене зацікавити за кожну перемальовку підкидав по 10 разів до самої стелі. Це мені подобалося найбільше», — згадує Анастасія.

Перші системні мистецькі навички і вміння отримала в Ірпінській художній школі ім. А. С. Макаренка. Великий вплив на формування світогляду майбутньої художниці мала вчитель малюнку, живопису і композиції, член НСХУ Галина Сова.

Після школи А. Денисовець навчалася у Київському міжрегіональному центрі ювелірного мистецтва. Потім працювала майстром виробничого навчання, була художником-емальєром в ювелірних кампаніях st Diamond та Діамант 13. Спробувала себе як художник ювелірних прикрас. Наразі співпрацює з ювелірним домом Diamond of love, навчається на факультеті теорії та історії мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Художниця працює в техніці олійного живопису і, як стверджує сама Анастасія, в жанрі казкового реалізму та в стилі ілюстрації до дитячої книжки. Для її робіт характерний яскравий колорит, поєднання крупних мазків мастихіном з детальним прописуванням пензлем. Десятилітній досвід роботи в ювелірній справі привчив приділяти увагу дрібним деталям. Роботи А. Денисовець зберігаються у приватних колекціях Києва і Донецька, а в також у Німеччині.

Ми поцікавилися в художниці чому вона назвала свою виставку «Дім».

«Дім -це те місце, куди хочеться повертатися. Де можна бути таким, яким ти є, бути справжнім. У гарному домі завжди чисто і пахне чимось смачним.

Після важкого робочого дня приємно знати, що є місце, де буде тепло, спокійно, добре. Це простір куди можна прийти, перезавантажитися і відпочити.

Кожна оселя має свою неповторну атмосферу, свій характер, свою душу. Недарма існує вислів: «Вдома і стіни лікують». Але може бути й інакше. Можна хотіти швидше втекти з цієї території. А двоє людей, які люблять одне одного, можуть знаходитися далеко від оселі, рідних. Але їм буде затищно і комфортно, і не важливо, що їх оточує навколо, бо вони стали домом один для одного. Часто можна почути фразу: «Ти мій дім». Наша планета — це також величезний Дім, де є місце для всіх.

Люди мають свої мрії та фантазії, які бережуть та часто приховують. І лише самі входять в ці священні оселі, не дозволяючи переходити через поріг небажаним гостям", — розповіла Анастасія.

Виставка «Дім» спонукає глядачів до роздумів, що простір, де існують людські фантазії і мрії, куди ми постійно повертаємося подумки і є нашим домом.

Напевне саме під впливом української народно-поетичної творчості створена картина «Крізь віконце». Вражає розмаїттям кольорів полотно «Веселка».

Казкові мотиви присутні в роботах «Небесні миші», «На даху», «Та, що гасить світло», «У шафі», «Мрії», «Перші промені». Одну зі своїх улюблених пір року — зиму, художниця зобразила на картинах «Замело», «Перший сніг», «Той, що гріє», «Морозний вечір» та інших.

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому

Повернення до рідного дому
Повернення до рідного дому