Сотні дніпрян відсвяткували Водохреща на Старій Самарі

Сьогодні, 19 січня, на території Новобогородицької фортеці та історико-культурного комплексу Стара Самарь дніпряни разом із представниками духовенства та міської влади відсвяткували Водохреща.

Сьогодні, 19 січня, на території Новобогородицької фортеці та історико-культурного комплексу Стара Самарь дніпряни разом із представниками духовенства та міської влади відсвяткували Водохреща.

Стара Самарь стала вже традиційним місцем, де мешканці Дніпра відзначають різноманітні пам’ятні дати етно-культурного характеру. Цьогоріч на Водохреща для усіх охочих були облаштовані декілька розважальних локацій та ополонка для купання.

«Всі ви знаєте, що наразі ведеться масштабна реконструкція Новобогородицької фортеці. Це місце повинно стати туристичною родзинкою Дніпра і саме тому ми організовуємо тут різноманітні свята, зокрема і Водохреща. Раді бачити, що багато дніпрян приходять на це місце і воно поступово набуває популярності», — зазначив Дмитро Каюк, директор КП «Етнографічні парки Дніпра».

Мешканці навколишніх районів почали купатися в ополонці ще до світанку. Протягом дня тисячі дніпрян відвідали святкові локації Старої Самарі.

Зокрема, навколо місця для купання гості свята могли скуштувати справжнього куліша від «Лютих козаків», отримати уроки з гри у хокей від жіночої хокейної команди «Королеви Дніпра», безкоштовно сфотографуватися в українських національних костюмах, послухати виступи дніпровських артистів та кобзарів з облаштованої сцени на березі річки тощо.

Освятити воду у річці завітав протоієрей УПЦ К П Дмитро Поворотний.

«Це свято Хрещення Господнього, яке стало для усього людства священним. Ми маємо пам’ятати цей день і дякувати Господу за те, що маємо два свої Йордани — Дніпро та Самар», — сказав Дмитро Поворотний.

Для усіх охочих з Дніпра на Стару Самар регулярні рейси здійснювали пасажирські автобуси.

Аби запобігти надзвичайним ситуаціям та нещасним випадкам на святі працювали патрульні поліцейські, лікарі та рятувальники.