Марш-вшанування Героїв КРУТ

Сьогодні 29 січня о 12−00 годині біля Асколькодової Могили, відбудеться відкриття «Наріжного каменя» — «Меморіалу героїв України».

Марш-вшанування Героїв КРУТ

Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook Володимир Волков голова УВО «Спас — 23».

«Виконуючи громадський наказ УВО „Спас — 23“ за допомоги громадських діячів та поважних організацій розпочне безстроковий проект вшанування Українських героїв», — написав він.

На заході велася пряма трансляція.

Виступ Віктора Шишкіна на започаткуванні «Меморіалу героїв України».

Виступ Володимира Волкована започаткуванні «Меморіалу героїв України».

Виступ Андрія Сивогона започаткуванні «Меморіалу героїв України».

Виступ Ростислава Подола на започаткуванні «Меморіалу героїв України».

Від каналу I-UA.TV:

29 січня 1918 року у бою під Крутами поклали голові ті юні Герої, котрі бачили інше майбутнє незалежної України. Вони віддали свої життя з вірою у те, що на берегах Дніпра розквтіне столиця вільної та могутньої держави.

Вони вступили в нерівну битву з ворогом переконані у тому, що українська нація може продемонструвати приклад справжнього народовладдя та економічного успіху для всього світу. Їх світла пам’ять заставляє нас не покладати рук у боротьбі за народження благородної української еліти та воскресіння нової України на уламках жалюгідної потвори, в яку перетворили нашу Батьківщину бездарні керманичі.

Останніми роками День пам’яті Героїв Крут набуває особливого значення — в Україні триває виснажлива, кривава війна на Сході, котру влада вперто боїться назвати справжнім іменем, вигадуючи все нові брехливі визначення для страшної правди. Як і сто років тому, тримають удар ворога та жертвують життям на фронті патріоти-ідеалісти. В той час, як влада дбає виключно про свій добробут і політичне майбутнє, цинічно спекулючи іменами загиблих за Україну.

Сьогодні «Українське військове об’єднання «СПАС-23» фактично власними силами впорядковує місця поховань героїв Крут та інших борців за свободу України на Аскольдовій могилі.