Хто гальмує процес створення територіальних громад?!

Як сталося так, що ми просто змушені випрошувати в чиновників зробити для нас те, для чого ми їх власне й обрали? І чому ми й досі не хочемо змінити існуючий ганебний стан справ у відношеннях між владою й громадою?

Хто гальмує процес створення територіальних громад?!

Чому всупереч існуючому процесу державотворення розвинених країн (який бере за основу Україна) і всупереч нашій Конституції (ст. 5, 140, 143) на всіх рівнях саботується процес створення територіальних громад?

Чому під поняттям Територіальна Громада виступає місцева рада і її голова, які, фактично, узурпують владу на місцевому рівні!

Територіальна громада, це не тільки мешканці, об’єднанні постійним місцем проживання. Це перш за все об’єднання однодумців, у яких є спільні інтереси, спільні цінності, спільна самоідентифікація зі своєю громадою і звичайно — усвідомлення спільної власності, що є на цій території, а також плану, як використовуючи спільні ресурси, примножити його і таким чином зробити життя всіх мешканців і кожного особисто більш щасливим.

Тільки в процесі колективного усвідомлення стану проблем тієї чи іншої території, причин їх виникнення і звичайно усвідомлення шляхів їх подолання — народжується Справжня Громада. І тільки в цьому процесі жителі Територіальної Громади створюють для себе владні органи, які покликані допомогти членам громади реалізувати задумане.

А що ми маємо на сьогодні? Місцеві ради, виконкоми і голови — є, а самих Громад, які їх створюють — немає!

P. S. Я, до прикладу, як і всі мешканці рідного і любого нами села Королівка Макарівського р-ну, що на Київщині і досі не знаю, яке майно є в нашій комунальній власності? Якій є бюджет і як він формується? Хто і скільки з місцевих підприємств сплачує податків? Куди в решті решт ідуть ці кошти?

Який у нашого села план соціально-економічного розвитку?

Пані Бутрименко Оксана, дайте публічну відповідь як наш сільський голова: Ви збираєтесь ініціювати процес створення Територіальної Громади у нашому селі?

Рекомендовані публікації