«Жити по-новому» або Чому діти політиків-«патріотів» тікають з країни?

Ось слова Президента Порошенка до учасників форуму «Діти змінюють світ»: «Ми будуємо нову країну.

«Жити по-новому» або Чому діти політиків-«патріотів» тікають з країни?

Ви є майбутнім України і я пишаюся, що в України є таке красиве, чисте, вільне, патріотичне майбутнє". Слова, безперечно, гарні, якби не одне «АЛЕ»: а чому ж Ваші нащадки, шановні пане Президенте, пане прем"єр-міністре, екс голова Адміністрації Президента Борис Ложкін, екс прем’єр Арсеній Яценюк, мер Києва Віталій Кличко, народний депутат Юлія Тимошенко та інші «патріотичні» можновладці, не хочуть бути «майбутнім України» та віддають перевагу іншим країнам?

Ось слова Президента Порошенка до учасників форуму «Діти змінюють світ»: «Ми будуємо нову країну. Ви є майбутнім України і я пишаюся, що в України є таке красиве, чисте, вільне, патріотичне майбутнє». Слова, безперечно, гарні, якби не одне «АЛЕ»: а чому ж Ваші нащадки, шановні пане Президенте, пане прем"єр-міністре, екс голова Адміністрації Президента Борис Ложкін, екс прем’єр Арсеній Яценюк, мер Києва Віталій Кличко, народний депутат Юлія Тимошенко та інші «патріотичні» можновладці, не хочуть бути «майбутнім України» та віддають перевагу іншим країнам?

І не треба тут лукавства, мовляв, вони там вчаться, набираються досвіду, який обов’язково використають по-поверненню в Україну. Якщо взагалі повернуться. Адже не для того їхні батьки наповнюють офшори вивезеними з України грошима, не для того купують там елітну нерухомість та акції закордонних компаній. Дійсно, у вас все, як мовиться, в «шоколаді»: війни не має, а є якесь АТО, батьки наших воїнів ховають своїх дітей, а ваш бізнес невпинно процвітає, волонтери збирають «усім миром» кошти на протези інвалідам війни, а мільярди доларів викрадаються через старі схеми, які тепер кришують постмайданні «патріоти», а навколо — злидні, безперспективність і зневіра… Дійсно в такій країні нашій «золотій молоді» жити якось не гламурно.

Вітчизняні політики «патріотичного» кштибу полюбляють красуватися у вишиванках, особливо під час виборчих кампаній, люблять поспівати гімн, притиснувши правицю до серця і розказати нам, як вони люблять Україну, яка щедра ця земля і люди, що в ній живуть. Тільки проголосуйте — і як заживемо!

Нешановні українські політики та інші різнокаліберні можновладці, перестаньте лицемірно дурити народ щодо вашої турботи про Україну та її мешканців. Ми вже давно зрозуміли, що Україна і ми, її громадяни, потрібні вам виключно як об’єкт для матеріальних визисків та забезпечення вашим дітям заможного життя за кордоном.

Заради цього ви нехтуєте життям пересічних українців, які, на відміну від вас, щиро люблять свою рідну землю і не уявляють життя за межами Батьківщини. Схаменіться і перестаньте грабувати країну, почніть реальними справами створювати європейські умови життя для людей, хоча б для того щоб Ваші діти зростали поряд з Вами, а не тікали на Захід, прагнучи інтегруватися в світову еліту, а в результаті сором’язливо опускали очі, читаючи в закордонній пресі про своїх батьків як безнадійних корупціонерів, готових продати всіх і кожного заради легкої наживи!

Андрій Давидов, громадський активіст