У Києві відбувся XIV з’їзд «Українського об’єднання патріотів — УКРОП»

03 березня 2018 року у Києві відбувся XIV з’їзд «Українського об’єднання патріотів — УКРОП». Захід було відкрито відомим українським письменником, членом Комісії партійного контролю УКРОПу.

У Києві відбувся XIV з’їзд «Українського об’єднання патріотів — УКРОП»

У залі зареєструвалися 430 делегатів з усієї України та АР Крим.

На з’їзді присутніми були також почесні гості. Зокрема, Голова правління Національної Асамблеї громадянського сектору України — Іван Пєтухов, представники ВО «Батьківщина» народні депутати Іван Крулько та Сергій Євтушок, а також Віктор Олійник; представник посольства Румунії в Україні, представники Національного демократичного інституту Джон Ловдал і Тетяна Карась.

Основним питанням порядку денного стало обрання голови партії, яким став очільник політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко.

Учасники з’їзду затвердили положення про обрання кандидата на пост Президента України від УКРОПу та офіційно розпочали процедуру праймеріз. «Українське об’єднання патріотів» стало першою в Україні політичною партією, яка обере свого кандидата шляхом внутрішньопартійного голосування.

Також, на XIV з’їзді УКРОПу було обрано скарбника партії, а також Кодекс партійної етики та внесли зміни до Статуту партії.

Було зазначено, що з 4 березня, протягом місяця всі без винятку члени УКРОПу зможуть висувати та реєструвати свої кандидатури в секретаріаті партії. Після цього упродовж п’яти місяців претенденти презентуватимуть свої програми у регіонах. Голосування за кандидатів розпочнеться вже восени на Конференціях обласних, республіканської в АР Крим та міських у м. Києві та Севастополі організацій УКРОПу.