США ввели заборону на двосторонні контакти з Польщею в Білому домі. Якою має бути позиція України?

Кілька годин тому стало відомо про те, що США ввели заборону на двосторонні контакти з Польщею в Білому домі через прийняття польським Сеймом скандального Закону про Інститут національної пам"яті.

США ввели заборону на двосторонні контакти з Польщею в Білому домі. Якою має бути позиція України?

Кілька годин тому стало відомо про те, що США ввели заборону на двосторонні контакти з Польщею в Білому домі через прийняття польським Сеймом скандального Закону про Інститут національної пам`яті.

Враховуючи останні закиди польської сторони щодо українських героїв, чи може рішення США дати нові можливості для української дипломатії у відстоюванні наших національних інтересів?

З цим питанням я звернувся до громадського діяча Віктора Жердицького.

" Перше, що ми маємо констатувати, що це не заслуга української, а скоріше ізраїльської дипломатії. По факту відомо, що вплив ізраїльської дипломатії в світі є більшим за українську. Тому зараз ми маємо це використати в своїх інтересах!

Використати таким чином цей приклад — це є прецедент для всіх впливових європейських країн. І ми повинні використати його в спілкуванні з ними. Використати треба цю подію з двох напрямків.

Перший напрямок — Польща зробила дуже шкідливий крок, створивши Інститут національної пам‛яті, який дискримінує Польщу в очах інших країн і ось ми маємо вже реакцію США, які слідкують за тим аби не відбувалось втручання з боку однієї країни у внутрішні справи інших держав.

Друге — треба почати формувати антимосковську коаліцію, адже нащадки Московії теж грубо втручаються у внутрішні справи інших країн.

З точки зору внутрішньої політики — ми маємо симетрично і жорстко відповідати, щоб поляки не пробували надалі втручатися в нашу внутрішню політику й визначати — хто у нас герой, кого ми маємо шанувати, і як ми маємо називати наші вулиці. Більше того — ми повинні надати свою оцінку діям польської Армії крайової і багатьом іншим подіям.

Тепер нам залишається чекати, які висновки з цього зробить українське керівництво. У тому, що буде зроблено правильні висновки — я дуже сумніваюсь!

Тому нам залишається діяти на рівні українських та міжнародних громадських організацій і інших європейських об‛єднань."

Абубакіров Денис