КОРД вдерся на базу Грузинського Легіону

У захоплені бази добровольців зацікавлені російські олігархи та колишній міністр юстиції Роман Зварич. В полоні опинилися бійці підрозділу, серед них — громадяни США і Великої Британії. Вони вміють користуватися «Джавелінами» і планували передати свої знання українцям. Грузинські добровольці звернулися до киян за підтримкою.

КОРД вдерся на базу Грузинського Легіону

Сьогодні, 23 березня представники поліції особливого призначення КОРД захопили базу Грузинського Легіону у Києві. В полоні опинилися бійці підрозділу, серед них — громадяни США і Великої Британії. Вони вміють користуватися «Джавелінами» і планували передати свої знання українцям. У захоплені бази добровольців зацікавлені російські олігархи та колишній міністр юстиції Роман Зварич. Про це i-ua.tv повідомив командир Грузинського Легіону Мамука Мамулашвілі.

— Так звана операція почалася о 7-й годні ранку, — розповідає Мамука Мамулашвілі. — Мене вночі на базі не було. Коли прийшов — група з близько ста представників КОРД захопила її територію. Вони були озброєні автоматами, увірвалися і вивели хлопців з місця дислокації. На території бази знаходиться16 професійних військових з різних країн світу. Загалом, вони із Сполучених Штатів Америки і Великої Британії. Ці бійці вміють користуватися переносним протитанковим ракетним комплексом «Джавелін». Невдовзі вони мали підписати контракт і, поки готувалися їх документи, вони знаходилися на базі. Уявляєте, це відбувається не на окупованій території, а в центрі української столиці!

— Що зараз відбувається з хлопцями-іноземцями, які залишилися на території захопленої бази?

— Вони зв’язані лежать на снігу на території бази, куди рейдери нікого не пускають. На жаль, це чи не єдині люди, які можуть навчити українців стріляти з «Джавелінів». Те, що зараз відбувається — антидержавна діяльність. Думаю, у МВС просто не розуміють масштабів скандалу, який може статися через подібні дії. Аваков не усвідомлює, що робить. Ми думаємо підключити дипломатичний корпус, аби отримати реакцію від світового товариства. Плануємо звернутися за підтримкою до посольств США та Великої Британії.

— Чи зверталися Ви за допомогою до представників українських силових структур?

— У свій час ми писали листа Арсену Авакову, але у МВС його проігнорували. Напевно, там мають свій матеріальний інтерес, тому жодної реакції не було. Як бачите, зараз відбувається рейдерське захоплення нашої бази із застосуванням сили і зброї МВС. Хлопці з КОРДу, мають захищати з автоматами в руках Україну, а не олігархів з країни-агресорки!

— Ви намагалися поспілкуватися з особами, які проводили захоплення бази?

— На жаль, на перемовини ніхто не виходить. Тому, я звертатимуся за допомогою до посольств країн, громадяни яких знаходяться на території бази в облозі.

— На Вашу думку, яка мета захоплення бази?

— По-перше, — стати на заваді нашої діяльності із захисту територіальної цілісності України. По-друге, підтримка інтересів російських олігархів, яким потрібна територія бази для забудови. Вони планували або її викупити, або організувати рейдерське захоплення. Вочевидь, другий варіант для них виявився дешевшим і вони звернулися за допомогою до МВС.

— Хто є ініціаторами цього рейдерського захвату?

— Російські олігархи та подружжя Зваричів — Роман (міністр юстиції у 2005 та 2005 роках — ред.) та Світлана. Вони хочуть використати територію нашої бази під забудову. Один із зацікавлених російських олігархів — Євген Казьмін. Його прозвали Королем Металолому. У 2015 році Казьміна затримали працівники СБУ за фінансування «ДНР» та «ЛНР». А через місяць його звільнили. Нібито тому, що він щиросердечно зізнався у сепаратизмі. Де це таке бачено? Я такого не розумію! Інший олігарх-громадянин РФ — Вагіф Алієв, він має бізнес інтереси як в Росії, так і в України

Керувало процесом захоплення подружжя Зваричів. Світлана має зв’язки у судах і намагалася оформити підроблені документи, аби загарбати територію бази. Але, вочевидь у них цей план не вийшов, і вони вдалися до рейдерства. Подружжя Зваричів вже робило спроби захоплення бази за допомогою тітушек, але їм це не вдалося. Цьому завадили військові, які тоді знаходилися на її території. Тому, вони вирішили за допомогою звернутися до МВС.

— А як відреагувала київська громадськість?

— Чесно кажучи, ми сподівалися на більш активну підтримку. На мою думку, у такі моменти громадянська позиція повинна бути жорсткішою. Але зараз ще не вечір, тому я сподіваюся, що люди прийдуть на нашу підтримку пізніше.

— Куди мають приходити кияни, які бажають підтримати Грузинський Легіон?

Вулиця Чистяківська, 20.

Це наша адреса.

Ірина Сатарова

Рекомендовані публікації