Знайдено спосіб збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої

2 квітня 2018 року, сталося те, чого ніхто не чекав. Відома на весь світ компанія CloudFlare, якій належать дата-центри в десятках країн світу, запустила свій власний DNS-сервіс. За її словами, його використання дозволяє відчутно збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої.

Знайдено спосіб збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої

Жителі США і Європи повідомляють, що це дійсно так, проте слід враховувати, що в Україні він може працювати з деякими неполадками.

Всі запити користувачів, які будуть проходити на DNS-сервіс компанії CloudFlare, автоматично видаляються з нього протягом 24 годин, щоб в разі чого не потрапити до рук третіх осіб. Саме тому він уже зараз вважається самим конференціальним в світі, хоча працює всього кілька годин. Існує величезна безліч IP-адрес, які включають в себе числа від 0 до 255. По суті, це щось на зразок ідентифікаційного номера, завдяки якому будь-яку людину або якийсь об’єкт можна обчислити.

Система DNS пов’язує незвичні простим користувачам IP-адреси виду (108.109.10.1) зі звичайними доменними іменами (google.com, yandex.ru, Itechua.com) і всіма іншими. Від швидкості роботи даного сервісу залежить те, як швидко буде здійснюватися підключення до сайту. Саме на це і зробила ставку компанія CloudFlare, використавши в роботі своєї системи найновіші і передові технології. За словами жителів США і Європи, після початку користування нового DNS-сервісу сайти стали відкриватися на 10−20% швидше.

Нова розробка компанії CloudFlare отримала назву 1.1.1.1. Це і є той самий DNS-адрес, що дозволяє збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої. Додати його в свій смартфон, планшет, комп’ютер або будь-який інший гаджет дуже просто. Необхідно відкрити настройки Wi-Fi з’єднання, після чого натиснути на кнопку на кшталт «Налаштування DNS». Тут потрібно вручну вказати сервер і два адреси в різних пунктах — 1.1.1.1 і 1.0.0.1. Після цього необхідно видалити всі інші адреси від провайдера і починати насолоджуватися швидким мобільним інтернетом. Детальна інструкція доступна на цьому ж самому сайті .

Деякі жителі скаржаться на те, що після зміни DNS на такий від CloudFlare у них перестали коректно працювати деякі меседжері, а ряд сайтів і зовсім перестали працювати. На щастя, якщо в роботі інтернету виникнуть якісь неполадки, можна запросто повернути все назад, просто забувши Wi-Fi мережу і підключившись до неї заново, ввівши пароль.