Viber заявляє про проблеми роботи у Росії після блокування IP-адрес Amazon

У Росії почали блокувати ІР-адреси Amazon та Google після заборони Telegram Користувачі месенджера Viber у Росії могли зіштовхнутися з проблемами під час спроби зателефонувати

У Росії почали блокувати ІР-адреси Amazon та Google після заборони Telegram Користувачі месенджера Viber у Росії могли зіштовхнутися з проблемами під час спроби зателефонувати.

Несправності могли виникнути після того, як Роскомнагляд заблокував IP-адреси компанії Amazon.

«Деякі користувачі з Росії могли зазнавати труднощів з дзвінками у Viber. Ця ситуація могла виникнути через проблеми зв’язку на серверах Amazon. Наші інженери працюють над вирішенням питання, щоб максимально оперативно надати доступ до сервісу», — ідеться у заяві Viber.

Сьогодні російські оператори заблокували доступ до месенджера Telegram.

Після цього Роскомнагляд заблокував майже 800 тисяч IP-адрес, що належать компанії Amazon, а також понад 1 млн IP-адрес Google, повідомив у своєму IT-консультант Владислав Здольник. Пізніше інформацію підтвердив керівник Роскомнагляду Олександр Жаров. Він заявив, що адреси Amazon блокують через те, що Telegram використовує їх для того, аби обійти блокування у Росії.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви задовольнивпозов Роскомнагляду про блокування Telegram. Обмеження доступу до Telegram діятиме в Росії доти, доки месенджер не надасть ключі розшифровки повідомлень ФСБ.

Павло Дуров офіційно відмовився співпрацювати зі спецслужбами навіть під загрозою блокування, заявивши, що Telegram завжди готовий призупинити як особисті, так і ділові зв’язки з країнами, де на компанію чиниться тиск, і що месенджер щодня самостійно «блокує сотні каналів із закликом до насильства», тому необхідності в передачі ключів немає.