Підсумки засідання НКРЗІ

За інформацією О. Гусєва, це чергова спроба НКРЗІ розширити власні повноваження без внесення змін до Закону «Про телекомунікації».

Підсумки засідання НКРЗІ

24.04.2018 відбулось засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— схвалила

проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Порядку проведення аналізу ринків певних телекомунікаційних послуг та визначення операторів, провайдерів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринках таких послуг» та вирішила подати його на погодження до заінтересованих державних органів.

За інформацією О. Гусєва, це чергова спроба НКРЗІ розширити власні повноваження без внесення змін до Закону «Про телекомунікації». Попередні спроби (2012−2017 років) завершилися відмовою у погодженні АМКУ та Державної регуляторної служби (раніше Держпідприємництва). Чи спрацює правовий статус держави на цей час, невідомо.

— затвердила

Зміни до Положення про радіочастотний моніторинг у смугах радіочастот загального користування, затвердженого рішенням Національної комісії з питань регулювання зв’язку України від 16 липня 2009 року № 1599, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 серпня 2009 року за № 741/16 757 (із змінами), та вирішила подати це рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Раніше зусиллями громадськості була зупинена спроба НКРЗІ запровадження новацій щодо незаконного розширення повноважень НКРЗІ стосовно уповноваження посадових осіб НКРЗІ складати протоколи про адміністративні правопорушення за матеріалами моніторингу УДЦР без проведення заходів державного нагляду.

— погодила

проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України», надісланий Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Проект зокрема стосується питань вимкнення аналогового мовлення на території України — 30 червня 2018 р., крім територій з особливим режимом мовлення (відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення АТО та прикордонних районах України»).

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

видала ТОВ «АВД ОНЛАЙН»

ліцензію на надання послуг технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Авдіївка Донецької області.

Цим же рішенням продовжено строк дії трьох ліцензій:

— ПАТ «Українська залізниця»

— на надання послуг фіксованого міжміського телефонного зв’язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку на території Київської, Чернігівської, Сумської, Вінницької, Житомирської, Хмельницької областей з 13.08.2018 по 12.08.2023, та видала копію цієї ліцензії для Регіональної філії «ПІВДЕННО-ЗАХІДНА ЗАЛІЗНИЦЯ»

ПАТ «Українська залізниця»

на території Київської, Чернігівської, Сумської, Вінницької, Житомирської, Хмельницької областей;

— Приватному підприємству «Сервісний центр «Макет»

— на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Славутич Київської області з 16.08.2018 по 15.08.2023;

— Іноземному підприємству «1+1 ПРОДАКШН»

— на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Київ з 15.08.2018 по 14.08.2023.