НКРЗІ збирається аналізувати ринок — громадськість проти

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації на засіданні вчора, 24 квітня, схвалила проект рішення «Про затвердження Порядку проведення аналізу ринків певних телекомунікаційних послуг і визначення операторів, провайдерів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринках таких послуг».

Про це повідомляє InternetUA.

Даний проект рішення був схвалений НКРЗІ 7 листопада минулого року і спрямований на узгодження в органи державної влади.

Сам затверджується Порядок, згідно з текстом рішення від листопада, встановлює механізм проведення аналізу ринків певних телекомунікаційних послуг, визначення операторів, провайдерів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на цих ринках і використовується НКРЗІ для проведення аналізу ринків телекомуслуг і визначення операторів, провайдерів телекомунікацій з УРП. Згідно з пунктом 2. Розділу ІІІ «за обґрунтованим зверненням операторів, провайдерів, органів державної влади, інших зацікавлених осіб, НКРЗІ може визначати інші ринки послуг, які не включені в Додаток, в установленому нею порядку та проводити їх аналіз відповідно до цього Порядку».