Краса на тлі сутінок

Музей гетьманства запросив на виставку молодої художниці Надії Пилипенко «Квіткові сутінки».

Краса на тлі сутінок

Ця виставка стала для Надії дебютною. Майбутня художниця народилася в Харкові. Згодом родина переїхала до столиці. Тут дівчина закінчила Інститут реклами та графічний факультет Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука. Наразі Надія працює як графічний дизайнер, ілюстратор, живописець та графік, захоплюється цифровим фото.

На виставці «Квіткові сутінки» представлені картини на яких мисткиня зобразила сюжети, що не потребують серйозного аналізу і легко сприймаються будь-якою аудиторією. Художниця прагнула показати, що в сучасному швидкоплинному житті інколи хочеться просто спокою, споглядання, ненав’язливої краси та рівноваги. А після затяжної зими вирішила представити саме квіти та показати наскільки важливим є зв’язок людини з природою.

«Весняні мотиви виставки співзвучні нинішній сонячній, квітучій порі. Кожна робота Надії Пилипенко демонструє її творчу індивідуальність, всі представлені полотна неповторні. Ця виставка спонукає любити життя в усіх його проявах, в кожному співі птахів, сході сонця, кожній квітці, яка нам загадково посміхається. А наша авторка зробила диво увічнивши цю посмішку. Впевнений, що виставку відвідає багато киян і гостей столиці. Кожний з них отримає частку теплоти, яку художниці заклала у свої полотна.

У нашому музеї відбувалися виставки багатьох митців, які представляють різноманітні напрямки і жанри. А виставка «Квіткові сутінки» стане яскравою сторінкою у творчому літописі музею", — зазначив відкриваючи виставку науковий співробітник Музею гетьманства, кандидат історичних наук Володимир Панченко.

Особливість виставки полягає в тому, що всі картини створені люмінесцентними фарбами, а на темному тлі квітки виглядають ще яскравіше. Особливо цікаво споглядати полотна коли починає сутеніти, напевне тому Надія дала своїй виставці назву «Квіткові сутінки». Серед відвідувачів виставки найбільший інтерес викликають роботи «Тюльпани», «Лілія», «Півонія», «Анемона», «Цибулька» та інші.

У планах Н. Пилипенко нова виставка, на якій мисткиня представить свої графічні роботи.

Фото автора

Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок
Краса на тлі сутінок