Микола Голомша: КПУ та Партія регіонів — дві складові однієї російської матрьошки

«Опоблок» — це, фактично, представники партії війни. Вони ведуть прокремлівську політику в Україні і різними способами хочуть повернутися до корита.

Микола Голомша: КПУ та Партія регіонів — дві складові однієї російської матрьошки

Голокост і події Другої світової війни нерідко стають об’єктами політичних спекуляцій. Особливо, коли час підходить до святкування перемоги над нацистською Німеччиною. Наприкінці квітня, на офіційному сайті американського конгресмена Ро Ханни з’явилося звернення до виконувача обов’язків державного секретаря США Джона Саллівана. Під ним підписалися 57 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій США. Вони просять Держдепартамент посилити тиск на Україну та Польщу, через нібито державне фінансування антисемітизму. Варто зазначити, що Ро Ханна є «зіркою путінських ЗМІ». На думку Крістофера Харрісона — радника колишнього держсекретаря США Кондолізи Райс, Ро Ханна йде на поводу в Росії і, з корупційною складовою, приніс користь Володимиру Путіну.

В Україні на темі Перемоги у Другій світовій намагаються отримати бонуси представники проросійських політичних сил. Зокрема, 9 травня у Дніпрі нардеп від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул організував проплачений «Марш миру». По його завершенню, звезені з усієї Дніпропетровщини люди здали портрети померлих бійців радянської армії своїм кураторам.

Нащо спекулювати на трагічних сторінках історії? Можливо, доречніше їх залишити науковцям, заборонивши їх використання у брудних політичних іграх. З цими питаннями i-ua.tv звернувся до лідера партії «Патріот» Миколи Голомши.

— Чи не варто, нарешті вивести теми Голокосту та Перемоги у Другій світовій за дужки політики? Адже, за традицією кожного 9-го травня від «Опозиційного блоку» та інших проросійських сил очікують провокацій.

— «Опоблок» — це, фактично, представники партії війни. Вони ведуть прокремлівську політику в Україні і різними способами хочуть повернутися до корита. Впродовж своїх каденцій ці люди добряче награбувалися, а сьогодні весь світ бачить масштаби їх злочинної, руйнівної політики. Зараз вони спекулюють на темі 9-го травня, однак у повсякденному житті не бажають бачити тих фронтовиків, які дожили до наших часів. Ветерани не відчувають від політиків підтримки ні в харчуванні, ні в лікуванні, ні в повсякденні. Їх згадують лише під час піар-акцій, коли можна нагадати про себе, вставивши при цьому кілька брехливих тверджень про націоналізм.

«Опоблок» збирає людей за гроші, психосемантично вкладаючи у свої заходи символи радянщини. Вся їх риторика наповнена більшовицько-комуністичними гаслами і тією політикою, яка свого часу ледь не зруйнувала півсвіту. Сьогодні подібні акції проводяться заради створення провокацій. Для того, щоб російські ЗМІ могли в черговий раз показати світовому співтовариству ненависну їм Україну у негативному світлі. «Опозиційний блок» для Кремля поводиться як свій серед чужих.

Треба також віддати належне працівникам Служби безпеки України. Провівши обшуки в Симоненка, вони наглядно продемонстрували юродське обличчя компартії. На мою думку, КПУ та Партія регіонів — дві складові однієї російської матрьошки. Ви тільки запитайте в їх очільників про історію Другої світової війни. Я більше ні ж переконаний, вони не скажуть нічого конкретного. В свій час це вже підтверджено знаннями з історії Олега Царьова. Однак ці люди дуже добре розуміються на піарі.

— Що Ви думаєте з приводу так званого «безсмертного полку»?

— Ця тема народжена в Росії і є рудиментом кремлівського терористичного впливу. Вона спрямована на підбурення суспільства та створення конфліктних ситуацій. До речі, українців вразила спільна риса між «безсмертним полком» та анексією Криму. В обох випадках можна простежити російський почерк. «Опоблоківці» в Дніпрі, як і окупанти української землі, намагаються використовувати живий щит з діток і шкільних вчителів. Вони здатні навіть на такі принизливі методи, аби не отримати по пиці міцним українським кулаком.

Тільки сама ідея «безсмертного полку», запозичена в Кремля викликає обурення. Це ж треба взяти пам’ять про людей, які загинули у боротьбі з нацизмом і перетворити її на рудимент зла і ворожості по відношенню до української нації! Такого цинізму, напевно, навіть Гітлер би собі не дозволив. Тому, сьогоднішніх рашистів ми вважаємо натуральними фашистами.

— Ви маєте на увазі Партію регіонів з її залишками у вигляді «Опоблоку» і Кремль?

-Так, бо фашизм це об’єднання бандформувань з органами влади. До бандитів відносяться не тільки ті, хто вбивають людей, але й ті хто займаються грабунком країни і її громадян. Правда, в минулому році у Дніпрі «опоблоківці» показали, що і самі не проти застосувати силу, коли привезли тітушек і організували побиття атовців. З цього приводу ще й досі розслідується кримінальне провадження. Зараз аналіз всіх подій вказує, на те що у світі працює оркестр диригований з Кремля. В Україні — це колаборанти з Партії регіонів, у світі — маріонеткові осередки Росії. Їх брудний фейс видно скрізь: і в країнах Прибалтики, і в країнах Європи, і в США.

Мені дуже сподобалася реакція правоохоронних органів Канади. Вони жорстко зреагували на комуністів, які планували провокацію. Варто було втрутитися правоохоронцям — і вони розбіглися. Це свідчить про те, що акція комуністів була проплаченою.

— А як на рахунок закидів щодо антисемітизму в Україні?

— Україна завжди була поліетнічною країною, де мирно співіснували різні народності. Тому, в нашій державі антисемітизму немає. Крім того, ми як і євреї пережили геноцид. Його вчинили росіяни. Вони, до речі, були національною меншиною на нашій території. Верховна Рада визнала Голодомор 1932 -1933 років Геноцидом українського народу. І це було підтверджено Київським апеляційним судом.

Після Голодомору в Україну масово завозилися росіяни. Тільки в одну Полтавську область приїхало біля 800 ешелонів з людьми. Потім росіян заселяли в хати померлих з голоду українців. Вони, проявляючи московську патріархальну свідомість, навіть не цікавилися хто раніше там жив. Росіяни тішилися, розкладали речі і навіть не молилися за душі померлих людей. Хоча вони розуміли, як загинули господарі їх хат. На щастя, зараз більшість таких російських родин розчинилися у культурному та народному просторі українського етносу, поборовши в собі ксенофобський дух. Як бачите, в Україні панує полігранна етнічна культура. Тому, фобії з приводу євреїв ми не можемо мати апріорі. Ми ставимося з повагою як до них, так і до інших національних меншин.

Звісно, є деструктивні групи людей, що працюють на картинку Кремля, втілюючи в реальність його найвищі запити, аби підбурити світ проти українців. Сучасна Росія намагається продемонструвати весь свій вишкіл НКВДистсько-КДБістського ряду і користується несвідомими громадянами, або радикалами. Вона дає таким силам замовлення, робить теракти (вбивство Дениса Вороненкова по якому відкрито кримінальне провадження та інше), аби продемонструвати, що у нас немає безпеки. Чого лише варті цілі «дивізії» попів Московського патріархату, які намагаються роз’єднати суспільство, чітко демонструючи своє україноненависництво?

До анексії Криму в Україні жило 17% росіян, а не 48% як говорить брехлива російська пропаганда. У 30-х роках ХХ-го сторіччя нас був 81 мільйон. Кремль непокоїло, що українців багато. Але геноцидами та іншими підступними засобами, він зробив так, щоб нас було стільки, скільки і росіян. Вони написали нам брехливу історію, вивізши з Києво-Печерської Лаври важливі історичні документи і першоджерела. При цьому, росіяни забули, що син Володимира Мономаха у 1147 році заснував Москву. Тому, я вважаю, що Кремль проводить брехливу ксенофобську інформаційну політику, а сучасна Росія є верхом цинізму і вершиною фашизму. Такої країни, яка б демонструвала свою зверхність, вульгарність, меркантилізм і ненависництво по відношенню до українців, годі й шукати.

Але російська інформаційна машина руйнівна не тільки для України — вона інструмент прояву глобального гібридного тероризму. Він з’явився буквально за останні 10 років і має російську економічну основу. У Сполучених Штатах Америки є багато російських олігархів, які бажають не тільки там мати свій бізнес, але й надовго закинути «свої якоря». Вони навіть втручалися в американські вибори президента. Тому, заява конгресменів — також результат брудного впливу російської інформаційної машини.

Що ж стосується України, то Революція Гідності її зробила іншою. Тепер вороття назад вже немає. А олігархам, які працюють в інтересах Кремля, варто змиритися, або сісти на чартер і полетіти в свою улюблену кремлівську гавань.

Ірина Сатарова