Віктор Жердицький: диверсантів потрібно знищувати

Проти диверсантів, окупантів та колаборантів діють усі правила та закони військового часу. Мова йде про їх знищення. Але воно має відбуватися не в рамках поля Цивільного кодексу, а за правилами ведення воєнних дій. Якщо не вдається їх затримати — повне знищення.

Віктор Жердицький: диверсантів потрібно знищувати

Після спецоперації СБУ з інсценування вбивства Аркадія Бабченка політики та експерти активно обговорюють загрозу тероризму проспонсорованого Кремлем. Не зважаючи на подібність прес-конференції, на якій з’явився журналіст, до театральної вистави, його життю дійсно загрожувала небезпека. Крім того, Росія впевнено закріплює за собою статус держави-терориста. Влада Нідерландів та Австралії поклала на неї відповідальність за катастрофу малайзійського боїнгу 777. А як борються з тероризмом в Україні? Яким чином йому протистоять вітчизняні спецслужби? Про це i-ua.tv запитав громадського діяча, учасника «Руху за Суверенний Розвиток» Віктора Жердицького.

— На Вашу думку, спецоперації СБУ і далі будуть перетворюватися на фарс?

— Ви знаєте, наші спецслужбовці взяли за основу успішності не боротьбу зі злочинцями, а красиву картинку. ЇЇ, до речі, роблять не стільки для самої СБУ, а радше для її шефів: президента та голови. Тому, ось такі фарсові і показові спецоперації будуть продовжуватися і далі. Так відбувається, бо у СБУ обрали зовсім неправильний критерій, і він шкідливий, як для суспільства, так і для держави.

— А що Україні робити з терористами? АТО перевели у формат ООС. На Донбасі закінчилися терористи?

— У полі розповсюдження інформації наша центральна влада є колаборантом російської агресивної дії. Ніяких терористів немає. На нашій території є війська агресора, їх найманці та колаборанти. Вони не терористи. Ніякої антитерористичної операції також не було. На Донбасі відбуваються бойові дії оборонного характеру. З боку командування вони безглузді, а з боку добровольців, що кинулися захищати Україну — дуже патріотичні. Зараз іде сама звичайна війна. Замість того, щоб виконати свій конституційний обов’язок і вимоги Закону «Про оборону України» влада вигадала якусь Операцію Об’єднаних сил. Це ще один фейк і ще одна фальш.

— Для чого це робиться?

— Для того, щоб посприяти Путіну. У даному випадку наше найвище військове керівництво є колаборантами. Тому воно і вигадало назву Операція Об’єднаних сил. Ще раз наголошую: в країні війна. На ній можуть бути тільки лінія фронту, ворог та наші захисники. Зрозуміло, що президент не хоче виконувати свої обов’язки, бо на нього лягає відповідальність. А ми не знаємо, які таємні домовленості він мав на передодні свого обрання з Фірташем, чи з представниками Росії. Ми можемо здогадуватися про них тільки по його діям. Як бачимо, він не виконує свої обов’язки Верховного головнокомандувача, що передбачені Конституцією і Законом «Про оборону України».

Зараз нам треба знищувати і вибудовувати лінію захисту оборони як у бойовому, так і в інформаційному протистоянні. Але влада цього не робить. Має бути фронт, ставка, Верховний головнокомандувач та у всіх прифронтових регіонах введений воєнний стан. Це потрібно для мобілізації зусиль країни, щоб подолати агресора.

Боротьба з терористами як з такими теж не ведеться. Хіба, що офіцер якогось підрозділу старанно виконає свої обов’язки, піймає, або нейтралізує терориста. В цілому ж, силові служби, які підпорядковані на пряму президенту не виконують і не будуть виконувати свої обов’язки. Чому? Бо голова держави є колаборантом російського агресора.

— Що ми маємо робити з терористами? З ними можна боротися тільки в межах легального поля? Чи може його варто оминати закон?

— Терористи це трохи інша категорія. Ті хто знаходиться за лінією фронту та на окупованих територіях — окупанти та їх найманці. Людей, що проникають звідти на нашу територію, варто називати диверсантами. І не важливо де вони працюють: на інформаційному, чи на силовому полі. У цих людей одна мета: знищити, залякати, підірвати.

Проти диверсантів, окупантів та колаборантів діють усі правила та закони військового часу. Мова йде про їх знищення. Але воно має відбуватися не в рамках поля Цивільного кодексу, а за правилами ведення воєнних дій. Якщо не вдається їх затримати підійде повне знищення. Такими є правила воєнних дій. Ми живемо не у мирний час. На війні треба чинити відповідними методами. Однак президент не оголошує воєнний стан, а на міжнародному рівні Росію досі не визнано агресором. Це робиться, щоб не дати можливості діяти нашим патріотам і не змушувати працювати відповідні служби проти диверсантів і окупантів.

— Якщо мова йде про цілковите знищення окупантів, то нашим спецслужбам доцільно використовувати методи ізраїльського Моссада? Тобто, немає можливості ворогів доправити в Україну, для притягнення до відповідальності через суд — знищувати їх на території тієї держави, де вони перебувають.

— Діяти треба тими методами, що використовують воюючі країни, в тому числі, і Ізраїль. Також варто використовувати досвід диверсійних груп часів Другої світової війни, як з боку західних країн, так і з боку СРСР. Мова йде про знищення по всьому світу диверсантів, які воюють сьогодні проти України.

Наприклад, він поїхав на відпочинок в Італію. У цій європейській країні він хоче набратися сил, щоб потім застрелити в Україні чергового журналіста. Наші спецслужби мають знайти диверсанта і знищити. У нас йде війна. Якщо Росія діє по всьому світу, то ми маємо діяти так само — знищувати наших ворогів. Бо іншого шляху немає.