Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку

4 червня 2018 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку

4 червня 2018 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Запланована участь міністра С. Кубіва, не відбулася.

В ході роботи члени Громадської ради (як і у передньому засіданні при мінімальному кворумі) обговорили низку питань, зокрема:

— щодо впровадження POS — терміналів;

— щодо внесення змін у формулу розрахунку поступового скасування ввізного мита на одяг та інші вироби, що були у використанні, та які класифікуються за кодом УКТЗЕД 6309 00 00, відповідно до умов, встановлених у Додатку 1-В до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС шляхом направлення відповідного проекту в Міністерство економічного розвитку та торгівлі України;

— про посилення заходів контролю щодо питань організаційного становлення експертно-кредитного агентства;

— щодо рішень, напрацьованих за підсумками засідання круглого столу на тему: «Сприяння посиленню конкурентоспроможності українських експортерів в країни Азійсько-Тихоокеанського регіону»;

— щодо регуляторних змін, спрямованих на зменшення комісійної винагороди під час здійснення еквайрингу;

— про стан реалізації Стратегії розвитку МСП до 2020 р. у частині активізації використання векселів як інструменту для спрощення доступу бізнесу до фінансів.

Також, присутні обговорили питання створення комітету громадської ради з енергетичного розвитку, роботу комітету з розвитку руху за досконалість, конкурентоспроможність та сталий розвиток українських підприємств, а також перспективи судового розгляду позовної заяви

про визнання незаконним та скасування наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 08 серпня 2017 року № 1187 «Про затвердження складу громадської ради при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України» та зобов’язання вчинення певних дій.

По результатах обговорення кадрових питань зі складу Громадської ради виключено 12 осіб (1 за власною заявою, 11 через неприсутність на засіданнях більше 2 разів поспіль).

Крім того, Громадська рада підтримала пропозицію УСПП та ІнАУ щодо відхилення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, згідно з якою до цього переліку намагаються включити НКРЗІ. Відповідне звернення буде направлено до КМУ.

Рішення, прийняті за результатами обговорення, будуть розміщені на сайті Міністерства.

Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку
Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку
Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку
Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку