НКРЗІ, як символ безсистемності та низької ефективності регулювання

Активна боротьба за права бізнесу, курс на дерегуляцію господарської діяльності, а також вірність принципам регуляторної політики спонукали Державну регуляторну службу проаналізувати інформацію про те, на скільки органи влади систематизували свою роботу у напрямку реалізації регуляторної політики та на скільки вони готові переглядати регулювання.

Активна боротьба за права бізнесу, курс на дерегуляцію господарської діяльності, а також вірність принципам регуляторної політики спонукали Державну регуляторну службу проаналізуватиінформацію про те, на скільки органи влади систематизували свою роботу у напрямку реалізації регуляторної політики та на скільки вони готові переглядати регулювання.

Як свідчить практика застосування органами влади вимог законодавства України про регуляторну політику діяльність регуляторних органів з відстеження результативності прийнятих ними регуляторних актів за весь час дії Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі — Закон) так і не набула ознак системності і послідовності. А саме, залишаються незадовільними як обсяги здійснення заходів з відстеження, так і якість їх проведення.

Не виняток такої безсистемності діяльність НКРЗІ.

Моніторинг аналізу офіційних веб-сайтів регуляторних органів та аналізу звітів про відстеження результативності дії регуляторних актівпротягом 1 кварталу 2018 року показує такі результати аналізу:

Враховуючи те, що більшість проектів регуляторних актів, які розробляє НКРЗІ, визначаються ДРС як такі, що не відповідають регуляторній політики, висновки щодо діяльності регулятора однозначно негативні.

Рекомендовані публікації