Підсумки засідання НКРЗІ

Мета ПЗ створення ще одного центрального органу виконавчої влади, тепер з колегіальним прийняттям рішень, що здійснює правоохоронну діяльність, зокрема ОРД, з призначенням керівника органу (директора) Президентом України.

19.06.2018відбулось засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— висловилася за доцільність

прийняття проекту Закону України «Про Державне бюро військової юстиції», реєстр.№ 8387−1 від 25.05.2018, надісланого листом Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку.

Мета ПЗ створення ще одного центрального органу виконавчої влади, тепер з колегіальним прийняттям рішень, що здійснює правоохоронну діяльність, зокрема ОРД, з призначенням керівника органу (директора) Президентом України.

— погодила без зауважень

проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», надісланий листом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

За інформацією доповідача проекту, вкотре змінюються терміни відключення аналогового мовлення. Так, строк припинення використання технології, визначений раніше датою 30 червня 2018 року, замінено на 31 серпня 2018 року. При цьому для м. Києва та Кіровоградської області встановлена інша дата — 31 липня 2018 року;

— погодила без зауважень

проект розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів щодо розвитку відкритих даних в Україні на 2018−2020 роки», надісланий листом Державного агентства з питань електронного урядування України.

— погодила без зауважень

проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції реформування інституту саморегулювання в Україні та внесення змін до пункту 57 плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності», надісланий листом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

— затвердила

Титул будівництва споруди філії УДЦР у м. Одеса.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

НКРЗІ прийняла рішення щодо ліцензування у сфері телекомунікацій

видала три

ліцензії на здійснення діяльності у сфері телекомунікацій, а саме:

— ТОВ «КОМПАНІЯ ХАТАНЕТ»

— на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території міст Чернівці та Герца Чернівецької області;

— ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» та ПрАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин»

— на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку з ємністю мережі до 1 000 номерів з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку на території м. Кременчук Полтавської області.

переоформила ліцензію ТОВ «ІНФОМІР»

на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку з ємністю мережі до 10 000 номерів з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку на території м. Одеса та Одеської області.

продовжила строк дії чотирьох

ліцензій:

— на надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телемереж (телекомунікаційних мереж): ТОВ «ІНТЕРФОН»

на території м. Маріуполь Донецької області; Дочірньому підприємству телевізійних систем

«КВАНТ» ПрАТ «Атомсервіс»

— на території м. Южноукраїнськ Миколаївської області;

ТОВ «ТЕЛСТ»

— на території м. Стрий Львівської області;

— на надання послуг телефонного зв’язку (крім відомчих об’єктів) місцевого з правом створення власної мережі з ємністю мережі понад 1 000 абонентських номерів — ПрАТ «ДАТАГРУП»

на території м. Київ та Київської області.