Активісти Дніпра будуть скаржитися в міськраду на «брудну лайку» Філатова

У зверненні до місцевих депутатів зазначено, що мер Дніпра порушує «Кодекс поведінки працівників Дніпровської міської ради». Активіста хочуть, аби їх документ розглянули на найближчій сесії міськради.

Активісти Дніпра будуть скаржитися в міськраду на «брудну лайку» Філатова

Борису Філатову можливо доведеться відповідати за хамство на Фейсбук. Громадська активістка Людмила Кострюкова оголосила збір підписів за звернення до депутатів міської ради Дніпра з проханням оцінити публічні висловлювання мера. Про це, 26 червня вона повідомила під час науково-практичної конференції «Шляхи вдосконалення суспільного устрою в Україні», яка відбулася у приміщенні Національної металургійної Академії України.

— Я доктор філософії, правознавець і громадська діячка. Інколи наш мер називає таких людей міськими божевільними. Філатов використовує нецензурну лайку від свого імені щодо учасників Революції Гідності, які не погоджуються з корупцією та іншими схемами, до яких вдається міська влада, — сказала Людмила Кострюкова.

У зверненні до місцевих депутатів зазначено, що мер Дніпра порушує «Кодекс поведінки працівників Дніпровської міської ради». Активіста хочуть, аби їх документ розглянули на найближчій сесії міськради.

До уваги читачів i-ua.tv пропонується повний текст звернення до місцевих депутатів Дніпра.

«Ми, учасники Революції Гідності, представники активного громадянського суспільства міста Дніпро, виборці, звертаємося до Вас з цією Заявою і наполягаємо на необхідності дати належну оцінку публічним висловлюванням Голови міської ради м. Дніпро Бориса Альбертовича Філатова (скріни додаються).

Протягом тривалого часу ми спостерігаємо, як у соціальній мережі Фейсбук, що є публічним майданчиком, Б. А. Філатов, будучи відомою публічною особою зі статусом державного службовця, дозволяє собі використовувати не лише «мову ненависті», спрямовану на роз’єднання громадян міста, але й брудну лайку, нецензурні слова і речення, що свідчить про неповагу до правил і норм етичної поведінки, зухвале нехтування нормами суспільної моралі.

Просимо

ще раз нагадати Голові міської ради м. Дніпро Б. А. Філатову затверджений VІІ сесією Дніпровської міської ради «Кодекс поведінки працівників Дніпровської міської ради» від 24.05.2018 р. Зокрема, «працівники ДМР» під час виконання своїх посадових обов’язків зобов’язані неухильно дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, високої культури спілкування, бути доброзичливими та ввічливими, з повагою ставитися до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб, не проявляти свавілля бо байдужість до їх правомірних дій та вимог. Працівники ДМР повинні запобігати виникненню конфліктів у стосунках з громадянами, керівниками, колегами та підлеглими" (п. 2.4), «не допускати в міжособистісному спілкуванні чи публічних виступах, у власних дописах або коментарях у соціальних мережах будь-яких висловлювань, що принижують національну, людську гідність, релігійні переконання, а також будь-яких форм дискримінації» (п. 7.2.1), «не створювати та не поширювати будь-які матеріали, що містять несправедливі, неточні чи упереджені висновки та аналіз» (п. 7.2.4) тощо.

Пропонуємо

розглянути наше звернення на найближчій сесії Дніпровської міської ради".

Звернення може завізувати кожен охочий дніпровець.

— Ми будемо зустрічатися з представниками інших громадських організацій. Вони підпишуть звернення, щоб потім його направити в мерію, — сказала активістка.

Людмила Кострюкова також зазначила, що міський голова звертався до президента України від імені неіснуючої Дніпровської територіальної громади.

— Однак такого утворення в місті немає. У Дніпрі є міський голова, місцеві депутати, але територіальна громада і досі відсутня, — додала вона.

Ірина Сатарова