Шостий дерегуляційний Кабмін

18 липня Уряд ухвалив низку рішень. Зокрема, про спрощення доступу до інфраструктури для операторів телекомунікацій, оскільки наявні умови надання доступу до елементів інфраструктури є дискримінаційні та непрозорі, а також стримують розвиток ринку телекомунікацій в Україні.

18 липня Уряд ухвалив низку рішень.

Зокрема, про спрощення доступу до інфраструктури для операторів телекомунікацій, оскільки наявні умови надання доступу до елементів інфраструктури є дискримінаційні та непрозорі, а також стримують розвиток ринку телекомунікацій в Україні.

Таким чином Кабінет Міністрів України через рік, один місяць та 14 днів з дня опублікування Закону «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» спромігся затвердити:

Правила надання доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики;

Правила надання доступу до інфраструктури об’єкта транспорту;

Правила надання доступу інфраструктури будинкової розподільної мережі;

Правила надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва.

Остаточної редакції Правил поки не оприлюднені, але ринок та громадськість сподіваються, що зауваження та пропозиції надані в ході проходження проектів, а також висловлені в експертних висновкам Мінюсту (транспорту, будівництва, БРМ), були враховані Міністерствами, розробниками Правил.

Також Уряд затвердивплан заходів щодо підвищення якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку, підготовлений НКРЗІ. Чи враховані зауваження МЕРТ та ДССЗЗІ при голосуванні, поки не відомо.

Виступаючи на підтримку прийнятих рішень, голова парламентського Комітету з питань інформатизації та зв’язку висловився за скоріше прийняття проекту закону про електронні комунікації. При цьому звернувшись до голови НКРЗІ прохав погодитися на поділ проекту, зокрема виключення з проекту питання регулятора та створення окремого закону для нього.

Крім того, прийнято рішення про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України, які стосуються питань особливого режиму мовлення у прикордонних районах та використання смуги 2,4 ГГц. При цьому головуючим надана пропозиція залишити можливість мовлення регіональним мовникам, які не отримали ліцензій на цифрове мовлення.

Повну версію засідання можна переглянути ТУТ.