Хресну ходу УПЦ МП у Києві охоронятимуть кінологи

Правоохоронці готові реагувати на терористичні виклики та загрози.

Хресну ходу УПЦ МП у Києві охоронятимуть кінологи

27 та 28 липня в українській столиці буде багато поліції. У ці дні УПЦ МП проведе ходу до Дня хрещення Київської Русі-України. З метою безпеки, міністерство внутрішніх справ залучить чисельну кількість правоохоронці. Про це повідомили у МВС на «Facebook «.

Зокрема, порядок охоронятимуть фахівці Національної поліції, ДСНС і Нацгвардії. Працюватимуть також і підрозділи кінологічної служби, вибухотехніки та поліція діалогу.

Оскільки левова частка вірян приїде не лише автомобільним транспортом, але й потягами, посилено охоронятимуться залізничні вокзали Києва та прилеглих територіях. Правоохоронці готові реагувати на терористичні виклики та загрози.

«Ми маємо пам’ятати про всі виклики, в першу чергу терористичні, аби якісно забезпечити безпеку під час хресної ходи, — говорить перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яригін. — Звертаємо увагу на ситуаційні центри, які матимуть реальну інформацію щодо учасників та оперативно передаватимуть інформацію на всі підрозділи. Відповідно до цього буде залучатися необхідна кількість правоохоронців. Для організації безпеки громадян також нестимуть службу кінологи, вибухотехніки, поліція діалогу, ТОР та дорожня поліція», — зазначив він.

За словами Сергія Яригіна, під час хресної ходи додатково працюватимуть фільтраційні пункти.