31-й оберт «Колеса»

Київський академічний театр «Колесо» днями відкрив свій 31-й театральний сезон. Традиційно колектив, який відсвяткував у травні своє тридцятиріччя, розпочав роботу виставою-жартом «Шантрапа» від корифея української драматургії Панаса Саксаганського (режисер народна артистка України Ірина Кліщевська).

31-й оберт «Колеса»

Київський академічний театр «Колесо» днями відкрив свій 31-й театральний сезон. Традиційно колектив, який відсвяткував у травні своє тридцятиріччя, розпочав роботу виставою-жартом «Шантрапа» від корифея української драматургії Панаса Саксаганського (режисер народна артистка України Ірина Кліщевська).

Вже 9 вересня «Колесо» активно долучиться до святкування Дня народження Андріївського узвозу. Театр презентують одразу з кількох сторін. Актори проведуть ексклюзивні екскурсії театром. У кожного з них «свій» театр, «своя» історія та «свої» улюблені найпотаємніші місця. Саме таким побачать «Колесо» ті, хто встигне зареєструватись на екскурсію. Найменші відвідувачі свята побачать фрагменти вистави «Африканські казки», а для дорослих тут зіграють виставу «У Києві, на Подолі, або Гдє ві сохнітє бєльйо?». Ввечері запросять глядачів на вистави «Фатальний флірт» (Камінна зала) та «Я чекаю тебе, коханий!..» (Основна сцена театру).

10 вересня «Колесо» візьме участь у І І Київському міжнародному фестивалі театрів ляльок «pUPpet» з виставою «Африканські казки» за оповіданнями Рока Крепена Мфані Піно (режисер Марія Грунічева).

У кінці вересня колектив «Колеса» вирушить на новостворений фестиваль СВІТОГЛЯД, який організовує Луганський академічний театр, що зараз працює у м. Сєвєродонецьк, де покаже виставу «Ніч кохання» за п’єсою Степана Васильченка (режисер народна артистка України Ірина Кліщевська). А на початку жовтня з виставою «Вечорниці» «Колесо» вирушає до Румунії.

Вже у жовтні розпочне роботу над новою виставою болгарський режисер Явор Бінєв. Він працюватиме з акторами над п’єсою Каліна Ілієва «Big_Mama». Вистава поповнить репертуар Камінної зали «Колеса». В грудні заплановано поновлення репертуарної музичної вистави «Коктейль Фа-Соль», в якій буде суттєво змінено акторський склад та вибір музичного матеріалу. Також розпочнеться робота над виставою за п’єсою Іллі Ільфа та Євгена Петрова «Сильне почуття» (режисер Марія Грунічева). Прем’єра відбудеться на Сцені в кафе театру.

Вже восени розпочнеться робота над ко-продукцією «Колеса» та Театру «Сузір'я». Назву п’єси та акторсько-постановчий склад поки що тримає в таємниці.

Звичайно, що свою роботу продовжить Театральний салон. У вересні ще можна буде подивитись виставку афіш театру, яка присвячена 30-річчю «Колеса». Протягом сезону тут запросять на виставки живопису та фотографій, творчі зустрічі та презентації.

Протягом театрального сезону у театрі продовжуть працювати над проектом «Український формат» — своєрідний фестивальний відбірковий тур для вітчизняних театрів, переможець якого буде запрошений взяти участь в міжнародній програмі театрального фестивалю камерних вистав AndriyivskyFest, який відбудеться з 17 по 23 червня 2019 року.

Едуард ОВЧАРЕНКО

Фото з вистави «Шантрапа»

31-й оберт «Колеса»
31-й оберт «Колеса»