У Дніпрі затримали блогера-атовця

Щодо Валерія Ананьєва відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 122 Кримінального кодексу України. Мова йде про завдання тілесної шкоди середньої тяжкості. До якої саме людини блогер застосував фізичну силу поки невідомо.

У Дніпрі затримали блогера-атовця

У Дніпрі поліцейські одягли наручники на ветерана-блогера за 5 хвилин до початку презентації його книжки. Про це повідомляє i-ua.tv.

10 вересня о 19:00 у центральній бібліотеці міста мала розпочатися зустріч дніпровців із письменником та ветераном війни на Донбасі Валерієм Анаєвим. Він збирався презентувати книжку «Сліди на дорозі». Однак замість спілкування з публікою та роздачі автографів на Валерія очікував відділок поліції. Хлопця затримали 4 правоохоронці, одягли йому наручники та відвезли у Новомосковськ (Дніпропетровська область — ред.

).

Як стало відомо i-ua.tv, щодо Валерія Ананьєва відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 122 Кримінального кодексу України. Мова йде про завдання тілесної шкоди середньої тяжкості. До якої саме людини блогер застосував фізичну силу поки невідомо.

Прес-секретарка ГУ НПУ в Дніпропетровській Ганна Старчевська області дала коментар з приводу ситуації із затриманням блогера на «Facebook».

«Задля уникнення домислів, офіційно заявляю, що людина, яка написала цей пост прекрасно знає в зв’язку з чим він затриманий. А саме для проведення слідчих дій по кримінальному провадженню, відкритому за ч. 2 ст. 122 КК.

Поясню чому сьогодні. Інцидент стався ще в січні 2016 року. Якби Валерій співпрацював зі слідством, а не ухилявся, такого затримання не відбулося, впевнена, що після надання свідчень, його відпустять".

Валерій Ананьєв — боєць 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Брав участь у звільненні Слов’янська та інших населених пунктів на Донбасі. Після того, як пішов на дембель, вирішив стати мандрівником. Хлопець пішки за 68 днів обійшов Францію та Іспанію.

На момент публікації новини, Валерій знаходився у відділку поліції Новомосковську. Його прийшли підтримати багато небайдужих мешканців Дніпропетровщини. Коли відбудеться презентація «Слідів на дорозі» у Дніпрі — поки невідомо. Творчі зустрічі з Ананьєвим у інших обласних центрах України також під загрозою зриву.

Ірина Сатарова