У Дніпрі захисники України пройшлися маршем

До заходу також долучилися родичі загиблих, вони тримали портрети бійців, які полягли на війні з путінською Росією. Учасники маршу скандували «Слава Україні — Героям слава!».

У Дніпрі захисники України пройшлися маршем

У Дніпрі дивилися парад, фоткалися біля «Граду» та куштували польову гречку. 14 жовтня мешканці міста відсвяткували День Захисника України. Заходи почалися із покладання квітів на Алеї пам’яті біля облдержадміністрації. Потім на площі біля ОДА 100 кадетів ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Дніпровської міськради присягнули на вірність Україні.

Духовенство УПЦ КП на чолі з єпископом Дніпровським і Криворізьким Симеон помолилися за нашу державу. Серед священиків були і військові капелани. Від інших представників духовенства їх відрізняли кітелі.

— Ми сьогодні разом з Києвом звершуємо в унісон молитву за Україну. — говорить єпископ Симеон. — І просимо в ній, щоб Покров Божої Матері оберігав не лише нас з вами, але й тих воїнів, які захищають нашу державність. І ми бачимо любов Божу до нас. Ми отримаємо велику Його милість по відношенню до церкви, держави і душі українця, якого торкається ця свята молитва. Хочу побажати вам усім єдності, миру, спокою в душі, насамперед, злагоди і любові до рідної землі.

Після завершення молитви дніпровцям транслювали виступ президента із Києва. По його закінченню почався парад. Бійці оперативного командування «Схід», добровольці ДУК ПС та УДА, ветерани війни з Росією, волонтери, поліцейські та нацгвардійці, пройшлися маршем від ОДА до найвищого флагштоку України, який знаходиться біля історичного музею. До заходу також долучилися родичі загиблих, вони тримали портрети бійців, які полягли на війні з путінською Росією. Учасники маршу скандували «Слава Україні — Героям слава!».

На соборній площі, неподалік від історичного музею на дніпровців чекала виставка військової техніки. Міномет, «Град», танк і інші експонати, перетворилися на об’єкти фотозони. За можливість зробити світлини на фоні військової техніки, дніпровці повинні дякувати оперативному командуванню «Схід» та ДСНС Дніпропетровщини.

Також мешканці міста мали нагоду поласувати польовою кухнею. Люди, одягнуті у військову форму, пропонували всім охочим безкоштовну гречану кашу з тушонкою, чай та хліб.

Неподалік від найбільшого прапору в Україні на 27-метровій сцені відбувався концерт. На ньому виступали лавреати фестивалю «Пісні народжені в АТО». Представники обласної влади провели церемонію нагородження захисників України. Увечері на мешканців Дніпра чекало світлове шоу та виступи гуртів «Ангажемент на вівторок» и «OtVinta».

Ірина Сатарова