Засідання Комітету з питань інформатизації та зв’язку

16.10.2018 відбулося засідання Комітету з питань інформатизації та зв’язку.

Засідання Комітету з питань інформатизації та зв’язку

За результатами обговорення двох ПЗ про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги», (реєстр. № 8462 від 08.06.2018, поданий КМУ, та реєстр. № 8462−1 від 26.06.2018, поданий н.д. Р. Семенухою), члени Комітету прийняли рішення внести на розгляд свій ПЗ № 8462-д, який врахує усі зауваження та пропозиції, що були надані в ході засідання.

Також прийнято рішення рекомендувати ВРУ прийняти за основу ПЗ про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за умисне пошкодження об’єктів телекомунікацій, припинення незаконного збагачення за допомогою операцій з металобрухтом) (реєстр. № 8544 від 03.07.2018, поданий н.д. О. Данченком та іншими).

Проблематику умисного пошкодження об’єктів телекомунікацій піднімалося неодноразово, але усі намагання врегулювати питання законодавчим шляхом зупиняються Комітетом з питань законодавчогозабезпечення правоохоронної діяльності. Чи «втоплять» ПЗ № 8544 у цьому Комітеті, як і попередні, узнаємо пізніше…

Не пощастило ПЗ про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження основ фінансової прозорості електронних засобів масової інформації (реєстр.№ 8494 18.06.2018, поданий н.д. М. Княжицьким). Після обговорення, зауважень представників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Рахункової палати тощо, члени Комітету запропонували повернути ПЗ на доопрацювання.

Запис трансляції можна подивитисяТУТ.