Позачергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку

18 жовтня 2018 року відбулося позачергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку, яке відповідно до Регламенту було проведено шляхом електронних консультацій та електронного голосування.

Позачергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку

18 жовтня 2018 року відбулося позачергове засідання Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку, яке відповідно до Регламенту було проведено шляхом електронних консультацій та електронного голосування.

За результатами електронного голосування:

1. Не прийнято рішення про погодження (не погоджено)

доопрацьованого проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України» відповідно до листа Адміністрації Держспецзв’язку від 11.10.2018.

2. Прийнято рішення рекомендувати Адміністрації Держспецзв’язку доопрацювати проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2002 р. № 522» з врахуванням зауважень

, які були озвучені на засіданні Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку від 13.09.2018.

3. За результатами розгляду звернень Асоціацій «Телекомунікаційна палата України» та Асоціації учасників ринку бездротових мереж передачі даних (Wireless Ukraine) до Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики та до Голови Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку стосовно рішення НКРЗІ № 493, вирішено

:

a. підтримати

вказане звернення;

b. доручити

Голові Громадської ради при Адміністрації Держспецзв’язку підготувати та направити відповідний лист на Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку та на Міністерство фінансів України з копією Голові Держспецзв’язку.

Раніше Державна регуляторна служба України відмовила в погодженні :

проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України»;

проекту постанови Кабінету Міністрів Україні «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2002 р. № 522».

Зауваження Комісії з питань науки та ІТ за посиланнями:

ПЗ Держспецзв’язку

ПКМУ.