У ДРС розробили рекомендації щодо висвітлення центральними органами виконавчої влади інформації про реалізацію ними регуляторної політики

Рекомендації Державної регуляторної служби України щодо висвітлення центральними органами виконавчої влади інформації про реалізацію ними регуляторної політики на офіційних веб-сайтах

У ДРС розробили рекомендації щодо висвітлення центральними органами виконавчої влади інформації про реалізацію ними регуляторної політики

Рекомендації Державної регуляторної служби України щодо висвітлення центральними органами виконавчої влади інформації про реалізацію ними регуляторної політики на офіційних веб-сайтах

З метою формування єдиного підходу до оприлюднення інформації про регуляторну діяльність регуляторними органами центрального рівня ДРС надає рекомендації щодо висвітлення документів на офіційних веб-сайтах центральних органів виконавчої влади.

Про це повідомляється на офіційному сайті ДРСУ.

Для найменування Розділу, в якому оприлюднюються документи, що створюються в процесі реалізації регуляторної політики, доцільно використовувати назву «Регуляторна політика» або «Регуляторна діяльність» та розміщувати на головній сторінці сайту відповідне гіперпосилання. Також може вважатися зручним та доступним розташування Розділу як однієї з рубрик у розділі «Напрями діяльності"/"Діяльність», оскільки регуляторна політика є одним з напрямів діяльності регуляторних органів.

ДРС також рекомендує використовувати наступну структуру Розділу:

«Планування регуляторної діяльності»;

«Оприлюднення проектів регуляторних актів»;

«Відстеження результативності регуляторних актів»;

«Відомості/Інформація про здійснення регуляторної діяльності».

Рубрика «Планування регуляторної діяльності»

повинна містити Плани діяльності відповідного органу з підготовки проектів регуляторних актів та зміни до таких планів. Якщо міністерство узагальнює плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується через це міністерство, узагальнені плани також розміщуються у рубриці «Планування регуляторної діяльності».

У рубриці «Оприлюднення проектів регуляторних актів»

слід розміщувати повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів, розроблених відповідним центральним органом виконавчої влади, повні тексти таких проектів, а також аналізи регуляторного впливу до цих проектів. Одночасно ДРС рекомендує розміщувати повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта на стартовій сторінці сайту.

Базові, повторні та періодичні звіти про відстеження регуляторних актів, прийнятих або розроблених відповідним центральним органом виконавчої влади, розміщуються у рубриці «Відстеження результативності регуляторних актів»

. В цій же рубриці доцільно розміщувати також плани-графіки проведення заходів з відстеження результативності регуляторних актів та узагальнені переліки діючих нормативно-правових актів.

У рубриці «Відомості/Інформація про здійснення регуляторної діяльності»

повинні розміщуватись звіти про здійснення міністерствами і відомствами регуляторної діяльності у відповідних роках, нормативно-правова база щодо державної регуляторної політики, а також інша актуальна інформація.