На роботу пішки за 8 грн. Новий сервіс від Кличка і Київпастрансу

Для мене було очевидним, що різке підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті абсолютно нічого не змінить для самих пасажирів, крім того, що доведеться ще більше економити на продуктах харчування, одязі, інших важливих витратах. Крім роздратування це рішення пасажирам нічого не дасть.

На роботу пішки за 8 грн. Новий сервіс від Кличка і Київпастрансу

Для мене було очевидним, що різке підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті абсолютно нічого не змінить для самих пасажирів, крім того, що доведеться ще більше економити на продуктах харчування, одязі, інших важливих витратах. Крім роздратування це рішення пасажирам нічого не дасть.

Бо міська влада в моєму розумінні нічого не зробила для того, щоб докорінно реформувати транспорт. Маршрутки не ліквідовані як вид наземного транспорту; виділених ліній для автобусів і тролейбусів не видно; рухомий склад трамваїв оновлюється мінімально, а чиновники Київпавстрансу плачуть, що немає коштів, у той час як міський бюджет котрий рік підряд страждає від профіциту; готівка в розрахунках між пасажирами і перевізниками не прибрана, систему електронного квитка не запущено; не проведено диференціації вартості проїзду в залежності від кількості зупинок/станцій — ти платиш 8 грн за одну зупинку і 8 грн за 20 зупинок; відсутня система гарантування своєчасного проїзду (крім метро) — транспорт Київпастрансу рухається так, як йому хочеться; на лінію випускається абсолютно не придатний до експлуатації рухомий склад, до того ж в кількості, яка значно менша від потреби (в години пік); ніхто не аналізував досвід європейський міст, які перейшли на систему безоплатного транспорту (при тому, що Україна — соціальна держава) тощо. Проблеми можна перераховувати ще і ще. І з кожним днем їх все більше і більше, а вирішення не видно.

Саме тому для багатьох киян нічого не змінилося, крім вартості проїзду. Тепер вони пішки на роботу у години пік ходять за 8 грн завдяки старанням керівництва Київпастранс, а раніше ходили за 4 грн. Ось так реалії. Скажіть мені, що це як не диверсія у військовий час? Коли країна знаходиться в критичному стані, хіба така поведінка керівництва Київпастрансу не має бути кваліфікована як умисне створення соціальної напруги?

На фото:

сьогодні о 8.05 ранку в годину пік зламався черговий трамвай маршруту 33к, вагон № 5635, за словами водія «порвалася розтяжка» і люди змушені діставатися до найближчої станції метро пішки (30 хвилин швидкої ходи). Оплачену вартість проїзду кондукторка відмовилась повертати і сказала, що всі питання до керівництва депо.

На роботу пішки за 8 грн. Новий сервіс від Кличка і Київпастрансу
На роботу пішки за 8 грн. Новий сервіс від Кличка і Київпастрансу
На роботу пішки за 8 грн. Новий сервіс від Кличка і Київпастрансу
На роботу пішки за 8 грн. Новий сервіс від Кличка і Київпастрансу