Підсумки засідання НКРЗІ

20.11.2018 відбулося засідання НКРЗІ. У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

20.11.2018 відбулося засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— затвердила

зміни до Порядку надання операторами, провайдерами телекомунікацій звітності та інформації, затвердженого рішенням НКРЗІ від 05 квітня 2016 року № 180, зареєстрованого в Мін’юсті 18 травня 2016 року за № 739/28 869.

Цим рішенням встановлюються нові форми звітності. Зокрема, за пропозицією громадськості встановлена нова форма № 3-K (квартальна) «Фіксований доступ до мережі Інтернет».

Форма — [attachment=76]

Інструкція — [attachment=75]

Це рішення НКРЗІ буде подано на державну реєстрацію до Мін’юсту.

Як повідомлялося раніше, Державна служба статистики України наказом Держстату від 09.07.2018 № 141, за пропозицією громадськості, скасувала форму державного статистичного спостереження № 14-зв'язок (квартальна). Рішення Держстату вступає в дію 01.01.2019.

-
Підсумки засідання НКРЗІ

— прийняла рішення

не погоджувати проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про поштовий зв’язок», надісланий листом Міністерства інфраструктури України, у зв’язку із зауваженнями та пропозиціями до нього.

НКРЗІ пропонує:

— доповнити проект новим терміном «кур'єрська послуга»;

— викласти у новій редакції терміни «послуги поштового зв’язку», «реєстр операторів поштового зв’язку», «оператор поштового зв’язку»;

— уточнити повноваження регулятора щодо «формування показників якості універсальних послуг поштового зв’язку та встановлення їх рівнів» та «забезпечення здійснення … моніторингу якості універсальних послуг поштового зв’язку», «розгляду скарг користувачів послуг», «проведення заходів державного нагляду та застосування санкцій», тощо.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

видала чотири ліцензії на здійснення виду діяльності у сфері телекомунікацій строком на 5 років:

• на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж: ТОВ «ІКСКЛАУД» на території с. Крюківщина Київської області та КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «СЛАВУТИЧ-ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» СЛАВУТИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на території м. Славутич Київської області, м. Чернігів;

• Комунальному підприємству «Інноваційно-інформаційний центр» на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації мереж ефірного телемовлення, а також на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації мереж ефірного радіомовлення на території Луганської області.