Лікарю, лікарю, ми її втрачаємо…

У п’ятницю, 7 грудня, у Держстаті відбулася нарада.

Лікарю, лікарю, ми її втрачаємо…

У п’ятницю, 7 грудня, у Держстаті відбулася нарада.

Підставою проведення було доручення першого-віце-прем'єр-міністра на лист Держспецзв’язку.

Як відомо, після більш ніж дворічної роботи робочої групи, Держстат скасував з 01.01.2019 збір інформації за формою державного статистичного спостереження № 14-зв'язок, а НКРЗІ прийняла рішення щодо запровадження з 01.01.2019 нових форм звітності, яка враховує показники звітності, що скасувала Держстат (рішення знаходиться на реєстрації у Мін’юсті).

І ось раптом комусь в Держспецзв’язку прийшло в голову запитання, чи не буде втрачена звітність на перехідному етапі, зокрема за послугами поштового зв’язку, телерадіомовлення? І це після того, що усі питання попередньо була офіційно погоджені всіма зацікавленими органами, громадськістю та ринком.

Після обговорення гострі кути питання були прибрані.

Учасники наради підтвердили доцільність скасування ф-14 — зв’язок та збір інформації, зокрема за 2018 рік, за формами НКРЗІ — сфери телекомунікацій, за формами Мінінфраструктури — поштового зв’язку, Нацради — сфери телерадіомовлення.

Також було наголошено, що в разі необхідності, Держспецзв’язку, як і інші органи влади, можуть звернутися до Держстату за уточненням окремих позицій звітності, яку вона збирає.