Дніпровці вимагали ув’язнення для головного живодера України

Олексій Святогор отримав «славу» координатора догхантерів. На його рахунку тисячі життів собак, котів і птахів. Серед жертв Святогора є і домашні улюбленці.

Дніпровці вимагали ув’язнення для головного живодера України

Близько 12:30 біля обласної прокуратури Дніпропетровщини зібралося кілька десятків зоозахисників. Вони вигукували «Святогора за ґрати!» та вимагали серійного вбивцю безпритульних тварин притягнути до кримінальної відповідальності. Олексій Святогор отримав «славу» координатора догхантерів. На його рахунку тисячі життів собак, котів і птахів. Серед жертв Святогора є і домашні улюбленці.

— Він називає собак сміттям, зоозахисників поливає брудом і пишається своєю діяльністю, — говорить Катерина — представниця громадської ініціативи «Клуб соціального розвитку». — В одному з інтерв’ю він заявив, що прибирає гі*но, яке ніхто не здатен прибрати. Він має на увазі бездомних тварин. Тобто, замість того, щоб працювати у бік стерилізації та організації притулку для котів та собак, людина стала на шлях жорстокості.

Живодер пишається собою та викладає фото свого огидного «хобі» у соціальні мережі. Зокрема, Святогор має як мінімум, три аккаунти на «Facebook». Тут він постить результати своєї брудної роботи та загрози зоозахисникам. Зокрема, 22 березня Святогор пообіцяв вбити дніпровських собак-безхатченків, у випадку, якщо міська влада виділятиме гроші на лікарню для тварин. Далі — цитата.

«Всловиях войны и тотального пиздеца, обнищания, голодухи, бедности тратить по сто сорок семь миллионов на шавок — считаю Изменой Родине и диверсией против государства и нации… Однако напоминаю, если в Днепре будет активизация усилий и количество шавок, которых тыкают под нос людям — уменьшится — то разговоры „дадим денег на ошейники“ прекратятся. Ибо будут выглядеть смешными. Помните об этом, друзья!»

На жаль, жертвами вбивці стали і домашні хвостаті улюбленці.

— Вони також потрапляють до зони ризику, — продовжує Катерина. — Бо ліверна ковбас — ласий шматочок і для домашніх собак. Ця людина отримує задоволення від вбивств та нахабно роздає інтерв’ю журналістам. Він вважає себе санітаром міста та радіє тому, що має однодумців.

Сьогодні, 21 лютого зоозахисники зібралися на мітинг, щоб приєднатися до всеукраїнської акції проти Святогора. Саме у цей день Шевченківський районний суд Києва розглянув справу проти злочинця. Його звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 300 К К України (виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості). Святогорові загрожує до 5 років позбавлення волі.

— Зібралися під прокуратурою, бо вона має саджати бандитів за ґрати. Сьогодні Дніпро, як і інші міста України, вийшло на акцію, щоб підтримати Київ. Ми хочемо показати, що «містр Святогор» — не лише столична проблема, але і загроза для всієї України. Буквально позавчора, у Дніпрі, на районі Ігрень догхантери вбили тварин, — зазначила координаторка притулку для тварин «Друг» Марина Болоховець.

Варто зазначити, що це далеко не перша спроба розглянути справу Свтогора в суді. Попередні кілька разів служителі феміди брали самовідвід.

— Судді відмовлялися вести цю справу, але причин свого такого рішення не пояснювали, — каже Катерина — Сам Святогор заявляв, що судді просто не бажають спілкуватися з ним та захисниками тварин. Але скоріш за все, судді бояться. Ця людина відчуває вседозволеність. Але варто поставити крапку. Далі продовжуватися не може. Дуже багато серійних вбивць починали із вбивства тварин. Безкарність відносно загибелі собак породжує безкарність по відношенню до соціально незахищених прошарків населення. Ця людина має понести заслужену відповідальність!

За словами зоозахисників, Олексій Святогор за рішенням апеляційного суду Києва мав знаходитися під домашнім арештом. Однак догхантер вільно розгулював містом. Відповідні фото можна знайти у мережі Інтернет.

Як повідомляють «Факти», Шевченківський суд сьогодні лише визначився з порядком дослідження доказів і допитів потерпілих, підозрюваних і свідків. Наступне засідання призначили на 9 квітня на 14:00.

Тим часом, сьогоднішній день для живодера запам’ятається нападом. Як повідомив його Олексій Клименюк, у районі станції метро Сирець невідомі застосували проти Святогора силу. Про це Клименюк написав на «Facebook». Пізніше стало відомо, що живодер перебуває в лікарні.