Останнє засідання Громадської ради при Державній службі інтелектуальної власності України

14 лютого 2017 року відбулося останнє засідання Громадської ради при Державній службі інтелектуальної власності України.

Останнє засідання Громадської ради при Державній службі інтелектуальної власності України

Підставою завершення каденції цього складу стала постанова Окружного адміністративного суду м. Києва від 19.12.2016 р. по справі № 826/5827/16, яким суд скасував усі рішення щодо призначення Громадської ради.

Отримати пояснення від виконуючої обов’язки Голови Державної служби інтелектуальної власності України Малиш А. А. члени ради не змогли через нібито раптове захворювання посадової особи. Але, як стало відомо, апеляцію через відсутність на це коштів, орган влади, який ліквідується, не збирається.

Присутні одностайно підтримали звернення до керівництва ДСІВ щодо надання роз’яснень стосовно ситуації, що склалася, а також запропонували негайно створити ініціативну групу щодо підготовки до загальних зборів нової Громадської ради.

Останнім питанням засідання був розгляд проекту Закону України «Про Вищий спеціалізований суд України з питань інтелектуальної власності».

В ході обговорення присутні висловили думку щодо передчасності направлення цього документу до Кабінету Міністрів через невідповідність його положень вимогам Конституції та законодавству України, а також досвіду ЄС.