Мистецьке турне Анатолія Марчука

В експозиції, що має назву «Земля із небом гомонить», представлені 60 робіт художника, виконаних у техніці офорту, а також акварельного та олійного живопису. На виставку завітало багато гостей, адже чернігівські поціновувачі образотворчого мистецтва давно чекали на неї.

Мистецьке турне Анатолія Марчука

Серед них — Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею; Анатолій Шкурко, народний художник України; співробітники обласного художнього музею, студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка на чолі з викладачем кафедри образотворчого мистецтва Василем Михайлюком, вихованці Чернігівської художньої школи, колеги по пензлю і друзі митця.

Заслужений художник України Анатолій Марчук розпочав мистецьке турне великими містами України. Перша виставка цього проекту відрилася у виставкових залах Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України.

В експозиції, що має назву «Земля із небом гомонить», представлені 60 робіт художника, виконаних у техніці офорту, а також акварельного та олійного живопису. На виставку завітало багато гостей, адже чернігівські поціновувачі образотворчого мистецтва давно чекали на неї. Серед них — Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею; Анатолій Шкурко, народний художник України; співробітники обласного художнього музею, студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка на чолі з викладачем кафедри образотворчого мистецтва Василем Михайлюком, вихованці Чернігівської художньої школи, колеги по пензлю і друзі митця.

Виставку відкрив голова Чернігівської обласної організації НСХУ Віталій Василевський, який наголосив на тому, що твори А. Марчука мають високий художній рівень, гармонійно вписалися в експозицію виставкової зали. За словами викладача Ніжинського училища культури ім. М. Заньковецької, художниці Наталія Онанко, акварелей такого рівня як у Марчука немає на Чернігівщини. Також митець отримав привітання від студентів Чернігівської художньої школи на чолі з директором — Марією Рибіною-Ткач, колег-художників.

У свою чергу Анатолій Марчук подякував усім, хто долучився до організації виставки і подарував Чернігівській обласній організації НСХУ каталог своїх робіт і диски з телепрограмами, присвяченими його творчості.

У колекції Чернігівського художнього музею вже є роботи Марчука. А цього разу він подарував 3 своїх офорти Чернігівському історичному музею. Як зазначив директор цього музею Сергій Лаєвський, ці роботи посядуть гідне місце в експозиції.

До речі, пан Анатолій досить часто дарує свої роботи музеям. 2014 року до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка він подарував свої твори, присвячені Кобзареві, Національному музею Тараса Шевченка та Музею Тараса Шевченка в Торонто. Наразі створюється музей Шевченка у Пекіні (Китай). Там теж будуть представлені картини Анатолія Марчука.

Виставка триватиме до 1 квітня, а після Чернігова проект продовжиться у Музеї Тараса Шевченка в Каневі, де буде присвячений річниці перепоховання Кобзаря. Далі дороги виставки «Земля із небом гомонить» проляжуть через Черкаси, Полтаву, Суми, Вінницю, Одесу, Львів, Луцьк та Житомир.

Зазначимо, що Анатолій Петрович вже сьогодні працює над новими проектами.